[唔倒數]PRODUCE48之曺柔理以外參加者後續討論區及安俊英屌柒區(493)cj你個乜嘢plan又要拖幾耐先講

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
以家下新聞講嘅 最起碼頭廿個係真 但排位假
佢點造票 始終最少有四個人係入到
家下票數主要係關乎個c位
其他10個咪求其 主要想知邊12個先係真正入團
cj嘅財力冇難度
原來查咁耐就係等cj傾掂數
cj咁講得 唔知ajy收左幾多安家費
最後可能輕判添
CJ肯駛錢係有可能。假設係Miyu,CJ肯俾每年最少俾100萬Mystic,Miyu賺過100萬就俾多啲,有可能落選嗰幾個既公司或者會放人。公司都係睇錢做人。
CJ現在係造假,如果想救商譽就一定要大洗錢。俾人覺得係願意承擔責任。解散係承擔造假後果,但解決唔到落選嗰班無左機會既問題。
賠錢俾練習生係無意思,因為人氣唔可以100%用錢解決。
12/3 - MNET/CJ - “Everything is our fault, we’re very sorry, we will announce compensation and future plans soon.”
12/6 - Prosecutors say that “MNET/CJ are victims too.”

——
I can’t with the progression of this fucking mess.
留名睇最後武士 !
有錢就係大晒
對cj少事 娛樂只係一少部分產業
傷皮毛都未必得
就算mnet有咩問題 cj仲有tvn 一堆劇 綜藝
冇記錯上年cj e&m 營利係二千幾億 吊打哂所有娛樂公司加埋
呢個係corporate governance問題,CJ E&M係上市公司,其下100% own subsidiary造假係可以俾證監罰錢罰到仆街,仲有點善後證監係會問。
睇唔到聽唔到,唔好搞我光北
星船出動到代表同副社長咁大陣仗
咁呢個唔知韓國法律同相關機構呢啲會點計
cj enm不過係cj group其中一間子公司,仲要分開上市,又似乎對成個cj集團影響有限。
羅生們喎
8d又話條友款待個陣已經唔係8d staff嚟
張圖最後一句寫咗唔關公司事
但照翻譯係話第三季款待
8d自己又話條友係第4季款待先被人拉
好亂呀
條友成日開膠post 啲Cm又鳩鳩地
入到黎izone都仲係咁
星船同武林係咪大撚獲?
唔想信但係真係駁唔到

看有人問CJ ENM的股票
查了下今天一開盤就開始跌 但是…… ​

佢唔只得一隻股票上市
武林團繼續高調開生日Vlive ,其實好平衡時空
證明公司管理出事,團隊都唔會有事,IZ*ONE 好快cb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞