[唔倒數]PRODUCE48之曺柔理以外參加者後續討論區及安俊英屌柒區(493)cj你個乜嘢plan又要拖幾耐先講

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
仲以為有咩新消息
屌你係到炒冷飯
差佬同記者都要擦存在感
唔知今晚又會唔會爆post呢
出碟都覺得益左cj出音源告別算啦
YSP W + PDX101 既 MBK
出碟 唔打歌 解散 cj回水 ajy落地獄 完
出碟都覺得益左cj出音源告別算啦
YSP W + PDX101 既 MBK

散又好 繼續又好
屌你老味放返啲女出嚟啦仆街CJ
好掛住金珉周呀呀呀呀呀呀
點解班男嘅隔幾日就影到 班女咩都冇
各位早晨
優雅

早晨阿 你做順圭2.0?每日放權
朝早就扭曲空間。。。

我諗我太掛住佢大家姐同三家姐變左CLS
可愛
呢張扭曲現象唔太明顯。
【招待PD製作組的經紀公司是Starship、Woollim、8D】

Mnet偶像選秀節目PRODUCE 101系列核心製作團隊安俊英PD在節目播出當時向其提供款待的4家演藝企划公司中的3家分別是Starship,Woollim,8D。

此次被檢方起訴的嫌疑人共有8名,除了Mnet金勇範CP(責任製作人)和安俊英PD,李某PD之外,其餘5名都是演藝企划公司的人員。

其中金某代表和金某副社長是Starship娛樂公司所屬,李某在事件發生當時是Woollim娛樂公司的職員。除此之外,還查出柳某是該時期8D Creative的所屬人員,其餘一人尚未掌握。

這些人都因違反瀆職仲裁和禁止不正當請託及收受金錢等相關法律而被不拘留起訴。據掌握的情況,他們向安PD在娛樂場所等提供了最少1千萬韓元,最多5千萬韓元的款待。

相關企划公司所屬練習生進入出道組是否受到了招待的影響,目前還沒有得到確認。

但是以製作組為對象,企划公司核心相關人士的頻繁委託的事實就足以降低選秀節目和國內歌謠管理業界的信賴度。

三家企划公司都對本次事件表示"沒有立場"或"正在準備立場"。柳某在職的經紀公司8D相關人士明確表示"現在已經從公司離職了"。
Yonhap reveals 3 of the agencies who that provided services to Ahn Joon Young were Starship, Woollim, and 8-D Creative

光北
唉屌
好撚灰
純藍絲
不割席
我愛清純
清純愛我
咁BBY2贏可能係做出來雖然BBY1都唔係好
Cube唔使俾錢招待但無啦啦有好處(初緩爆左上去)最尾用初緩放13頂住佳恩
下 咁油B呢?
應該係剪輯到
特登比個母女劇本佢 吸票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞