[唔倒數]PRODUCE48之曺柔理以外參加者後續討論區及安俊英屌柒區(493)cj你個乜嘢plan又要拖幾耐先講

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
我入AKB坑係第四屆總選附近,但我一直有睇日劇,Music Station. 而我又入左少時深坑。我好明白兩地好大分別,market focus唔同,嘈黎無意思。而我明AKB面對嘅問題,所以唔反對佢地參賽,我知節目係節目,但真係操作過咗頭。
都唔係過咗頭,而家直頭話賄賂
根本無空降 成團都造假
都係操左嘅一種
應該都叫做 控制咗賽果?
都係個terms姐,唔好執著
解散 分開再出道
當無事發生過繼續cb
我咁講實有好多人出黎屌
條永續撚煩撚到
成日以為自己啲論點好撚高質
笑撚死
至少都出埋隻歌先算
講返D有義意架野先,買左機票飛日本拍手會架可以轉去呢到應援一下
有啲長唔好見怪。
現在情況有3批人
Group A係應該入無入
Group B係應該入又入到
Group C係唔應該入但入左

仆街CJ點都要compensate group A嗰班,要賠錢就minimum,但唔係就咁俾錢就得。

無論係解散Iz*one或者重組Iz*one,做假呢個陰影亦點都影響到Group B同C。亦都係好破壞性。

加人再出發個人覺得compensate到Group A,亦都比較正面constructive,因為group C班女都唔知自己係被造入團。亦都對現Iz*one士氣係比較好,加人公司亦相對容易處理,飯亦容易接受。少時一減左二家姐就走下坡,model團nine muses上唔到係因為有人離團,有人加入,結果 聚唔到飯。好似Red Velvet咁加人相對影響較細,亦都上到位。

仆街CJ點都抌舊錢compensate group A。如期就咁賠錢就算,不如拿舊錢谷紅加人重新出發既新Iz*one。咁先係對自己員工做假,攪到Group ABC比較正面合理既補償。
而家隊野紅緊加人
唔睇好
俊英同同事們已成為condom
出左啲咁既情況,解散、重組、加人。我鳩估Wiz*one想加人多啲。
解散/重組對團飯都係一樣咁傷。
重組對唯飯可能無左自己個推。
加人影響比較細,團飯/唯飯都理解,相對容易接受。
加人影響先大,唯飯更加覺得唔會接受
加人既話,iz*one個名係咪要改做iz+one/two/three?
但係加人嘅話 原本入到嘅日本妹都好難入返嚟
韓妹會高可能性啲 不過都幾低下
佢哋嘅公司都plan哂計劃 無啦啦要放返入去隊嘢到
咪搞到啲計劃亂哂
而家呢批IZONE成員 靠隻手機game 黎重新出發
呢個係 all or nothing問題,唯飯要攬炒都無辦法
踢人同加人就一定有好多人會嘈

比著我係CJ就比舊錢比另外8個冇出到道嘅當係操縱賽果嘅賠償,然後過多陣IZ*ONE 12個人繼續活動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞