[突發]生化危機3重製版封面洩露

1001 回覆
128 Like 14 Dislike
因為C社唔當CV係正傳同埋當時銷量仆直
本來以為佢會接班做主角,點知影都冇埋
而家既sega係韓國公司 有錢分,細細舊都放權俾你搞,蝕唔蝕閣下自理
各版本合計銷量

Resident Evil 5 - 1100萬
Resident Evil 6 - 880萬
Resident Evil 4 - 730萬
Resident Evil 7 - 610萬
Resident Evil - 500萬
Resident Evil 2 - 490萬
Resident Evil Remake - 360萬
Resident Evil 3 - 350萬
Resident Evil 0 - 330萬
Resident Evil CV - 250萬
Resident Evil ORC - 250萬
Resident Evil Revelations 2 - 240萬
Resident Evil Revelations - 190萬
Resident Evil Outbreak - 140萬
Resident Evil: The Umbrella Chronicles - 130萬
5有1100萬
唔關事啦,嗰堆嘢咪又係用3d max, maya之類嘅3d軟件整出嚟
你講呢part已經係再apply咗落去engine搞,先開始有個機能限制

而bh1re啲地圖係好明顯本身都係3d寫出嚟,仲要係build得好撚靚嗰隻(應該因為要嚟做high quality cg背景),而唔係bh4嗰啲鳩屎質素3d 地圖
舊系列最長嘅bio
只係唔掛正傳名搞到冇乜人識咁
變咗拳皇
捉鬼game嚟
但我個人認為5係最悶
6就衰操作同視角
4得gc,wii,ps4,xb1係用緊同一個模同圖,
ps3,360係用ps2,舊pc版果個
5遊戲性我覺得可以,當時黎講第一次可以同FD一齊打生化都算係完左有生之年系列其中一項
果隻係附送GE game 4V1 dead by daylight 類
隻game gc原生作品
嗰陣要係咁減輕啲3d背景負擔嚟出落去ps2度,同一場景下樹都少幾棵,啲畫面其實核突咗好多
佢出係DC都唔知係啱定錯
銷量上黎講係錯,但當時如果唔係出係DC又未必出到依加GE CV
都啱嘅,嗰陣ps2都未出,當年dc啲畫面比起ps1真係唔知跳升咗幾多個層次,終於gameplay入面見到個模組嘅眼耳口鼻
咩啊 咪之前公佈果隻l4d玩法bio 點知原來係隨bio3 re附送
起碼個背景唔係2D圖
之後ps2隻 code x
6賣點係故事/劇情
7賣點係恐怖
4賣點係革新遊戲系統/遊戲性
5既賣點都唔知係乜
賣有生之件系列之終於可以一齊打生化
有生之年
Coop
同畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞