[突發]生化危機3重製版封面洩露

1001 回覆
128 Like 14 Dislike
通常hit好短時間 好快收皮
佢都係試水溫都賺一水姐諗入住
潮流野係咁加啦
Jill
今集應該幾緊張下
Dino Stalker Gun Survivor 算唔算係dino crisis 2既真續集?
今晚係咪有消息.....
好緊張想瘋狂奶JILL對腳同腳趾仔...
Jeff話TGA冇RE3既消息之類,得返今晚比較大機會公佈!
好緊張邊打飛機邊睇
其實今時今日, CAPCOM要做既, 係一個OPEN WORLD RACCOON CITY,
單機可以好似GTA咁玩, 多人可以好似DESTINY果D咁玩
OPEN WORLD要做得好唔係咁易,你睇下三國8, fallout 76搞到點
易學難精.....
又唔使Open world嘅,其實用返RE2個模式已經得
方向正確(氣氛、解謎、平衡度、extra mode),再加返長個game play時間已經完美
所以其實係RE2到出個DLC,平平地,又細細地,一兩關,加個連線原素,係最好同最慳資源,試下水溫,係掂先再獨立出黎OR出大型DLC都得
乜撚都整open world
搞到周街都係垃圾open world game
有隻叫dead rising,如果真係openworld既改個skin執下background就得
所以不了....biohazard係玩壓迫感,openworld好難做到
openworld都可以有壓迫感,問題係openworld唔係只係整個大地圖比你鳩行,內容細節好緊要
老實講
CAPCOM 用返RE 2 個移植方法造RE3 已經好足夠,肯定大把人玩
呢個就肯定加啦,係諗點樣特出3代特點姐
特點應該係多怪,爭在會唔會加緊急迴避落去
基本上hunk同dlc已經大概體驗過多怪係點應對,我就覺得本身難度上應該問題不大,佢多咗手榴彈/閃光彈之類嘅應對手法未致於難到打唔到

btw, ps4 pro打隻game你射啲好遠嘅怪會睇到佢個動作好lag機,個機能上其實有啲隱憂
我想像到嘅緊急迴避可能只係類似Bio4嗰種入command嘅形式
bh4呢隻應該直頭係連續技嚟,射頭之後一嘢踢飛
bh3個緊急迴避其實係防守,怪物攻擊一瞬間r1推一推開就算
諗落其實re2個counter strike已經係好類似,冇乜必要整bh3嗰種操作落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞