[突發]生化危機3重製版封面洩露

1001 回覆
128 Like 14 Dislike
AGGER
唔屌,要返原版
原版畫風點同依加比
我理撚得佢反唔反智,最緊要JABLE
我指衣著,髮型,淫味
大咖CARLOS
呢本經典
好撚正
乜咁似ada
其實RE2監製有講過怪方面會大改,以真實系方面改係為咗RE2寫實恐怖風配合,生物超常變大係恐怖但太過超生物學同失實,所以第一個被消失,大鱷魚本來打算一樣考慮取消,但又考慮到取消咗差唔多所有大型化嘅怪,加上經典所以留低。
植物怪取消係好似合佢理念,真係太誇張同失實,如果出現咗會似打FF
所以參考outbreak嘅植物喪屍呢個比較合理
咁集集中強化返暴君恐怖同存在感順手取消獵殺者係好正常,獵殺者係特別製做出嚟,個市有咁多獵殺者太唔尋常,所以加強出現條件比較貼地,又恐怖表現差唔多嘅獵食者取代
咁集改咗暴君兵捉賊,如果又獵殺又獵食,真係點玩
獵殺者係指Hunter? 原版RE2都係無Hunter
雖然有d怪物閂減左不過我又覺得無乜所謂, 原版入面d蜘蛛飛蛾的存在其實都無無謂謂, 但remake設計到d喪屍無咁遲鈍, Leon遇着Licker最好慢步避之則吉, 尤其Mr. X & Licker會同時出現同一空間中都係一絕, 敵人方面我覺得直情設計係進步左 (p.s. 如果仲有烏鴉, 無自動瞄準點殺)
好似話原版喺同一個場景只可以出現一種敵人
(同一時間只可以load一個AI?)
RE2氣氛其實做得幾好 sherry孤兒院果度幾正
但最失望係差館入面sherry claire leon d interaction無哂 .. 一開始又無左散彈弩弓老闆

睇credits
咁多年前,佢肯都要揾新女啦
原版個武器鋪老細企係玻璃櫥窗邊on99比喪屍爆入咬死
重製槍鋪老闆ok
但可唔可以唔好著黃色格仔裇衫
真係好格格不入
我既蕉呀
槍店老闆無咗爆窗死咪幾好,佢個角色可以帶出個城市感染病毒之後嘅悲劇
一集就死既角色
咪用黎做樣衰既quota
烏鴉真係,SM嚟,點瞄
我都係喜歡今集啲怪嘅版本多啲,以前見到大蜘蛛大飛蛾真係唔驚,唯一嘅驚只係第一下昆蟲嘅恐懼,之後都唔驚,植物怪直頭好似穿越咁,FF過嚟咁,鱷魚個到改得好好,以前覺得打佢好膠,個場又膠,隧道咁大,仲要最後自己咬個燃料樽搏自殺咁,依家合理哂
Licker今集強咗好多,初期真係驚咗佢,仲有暴君食蕉四圍走,喪屍無限增值真係好夠,真係屌真係得表裏關同主角互動太少,表裏嘅另一個好似路人咁,太多用便條交代算,兩者互動表裏加埋搞到似「筆友」多過同伴
本身佢就係會過版追啦(有啲位唔會追出嚟),其實同新版mr.x差唔多
有生之年會唔會有OB3
老闆有喎,不過唔知有無死咁啫(有一槍槍聲,唔知係打受感染嘅女定自殺,自己解讀)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞