[突發]生化危機3重製版封面洩露

1001 回覆
128 Like 14 Dislike
又冷飯
2同3唔係同一套嚟咩?
髮型幾正
其實睇得出隻bio2 remake唔係落好重本製作, 例如劇情、表裡線呢D明顯係偷懶, 不過整體已經算係高水準, 起碼揾返個發展方向先, 第六七集時真係唔知佢想點
第六集太貪心 , 想炒埋晒d 劇情同埋玩法 , 整到好史詩級既game

點知樣樣都唔掂 , 睇操作角度又奇奇怪怪 , d 人物又整到奇奇怪怪 , 十不像

第七集直情砍掉重練 , 但第一身d 人又唔太受落

其實玩落個射擊感同氣氛唔算太差

最唔滿意係冇得飛劇情 , 第二次打後已經唔想再玩

頭十幾分鐘真係好地獄

re2 呢集無論銷量同口碑都算唔錯 , 我諗佢搬字過紙咁出re3 都唔出奇

我都令願佢放棄超創新玩法 , 做好d 劇情同細節位同埋操作流暢度好過
第7集我覺得幾好,堅嚇得人,只係唔太似re咁解,第4-6就係動作射擊屠村game
第六集劇情我覺得都算係咁
起碼Leon 同 Chris 同台登場,又整到世界大災難,個世界觀其實幾正
但最on9係個操作視角
當年用晒每星期零用錢 買齊晒咁多本特別版 又青銅 黃金 白銀 鎖匙 真係On撚鳩
仲有打火機 子彈
個時見到leon+chris+sherry , 其實就算佢隻game 整到幾垃圾都會科金

玩完反而最鐘意係皮仔 , 「captain 」
第七集我好鍾意,肯回歸返恐怖氣氛為主又捨棄班舊角(雖然最後都出一出)
好想佢第八集用返呢個方式出

第六集啲關做到好唔平衡,記得leon第二關打勁耐,嗰時同fd coop打咗成粒鐘都未完好厭
最後嗰關boss直頭死唔斷氣
6代chris啲chapter先最悶 (第二chapter直頭玩緊cod咁)
個人覺得jake個campaign最正 (希望佢黎緊主線都會擔大旗)
利: 爆晒4個故仔no hope
piers個結局
諗埋由一開頭chris 自我頹廢 , 皮仔鼓勵佢出山 , 一路幫佢 , 成日幫埋衝動chris 執手尾 , 最尾仲要犧牲埋條命救條仆街仔 , 仲要係痛苦地咁死

好少可兩個麻甩佬既情節會睇到想喊
第4代有冇可能又remake .

其實佢有心長做落去就一定要整翻好個劇情時間線先,唔係個故事講唔通
係都整左cv先啦,cv仲正傳過4
不過4既劇情都唔差,如果好似2/3咁remake都幾正
冷飯王4代移植十鳩幾次跨平台之後再remake

利申 啱啱switch特價又買咗
雖然將4-6集分做同一類型,我都覺得第6集特別騎呢,4/5集我覺得爽快好玩有爆機,但第6集我係棄game
4真係無乜需要remake住
CV優先

最好再remake埋1不過好難再超越到remake 1
應該唔止十鳩幾次
三上最後一隻bio神作,而且開創呢呢個影後第三身玩法
咁不如remake埋0
0,1remake係好
但用2,3remake個視點應該好正
試諗下正面望住屍食屍close up
正面行上火車頂橫風橫雨又成身蟲
6個問題係每關太長,boss戰又煩
但係系統上我覺得好過5
多咗育成同埋動作成份(反擊)爽D
好撚期待喎 re2我玩撚到白金 re3搬字過紙咁重製應該唔會太差掛
個JILL真係唔掂咼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞