[突發]生化危機3重製版封面洩露

1001 回覆
128 Like 14 Dislike
啟示錄2
主角嚟
之後個啲真係太膠,我眼中真正嘅bio只有0.1.2.3完,CV同OB1 OB2係外傳插曲,之後個啲已經唔係bio,到咁次RE2我先feel到我熟悉嘅bio終於返嚟,唔再係bio may cry同bio raider,X-men hazard同bio無雙

這是正式錄用的人類嗎?
同感, 第6集太貪心咩元素都想加D, 佢想設計到3 pair主角都唔同玩法&風格, 但去到後面其實都係一鳩樣無雙玩法
第7集氣氛一流, 但玩落去好快悶, 唔似BIO1咁要步步為營
我覺得佢6,7集capcom都唔係好確定應該點發展個系列, 隻bio2 remake反而行返正軌
第七集個玩法同操作問題唔大

但主要係敵人種類太少 , 同埋支手槍強化彈同獵槍勁到痴線 , 早拎又可以打到尾

再加上boss 戰整得好hea , 完全冇個種張力同緊張感
因為4之後三上走撚左
5 6其實完全另一個風格黎
細個成日恥笑bio港漫啲超人類劇情
估唔到4打後啲作品劇情仲癲過港漫

呢點亦係我唔鍾意5 6嘅原因,勁多動作元素誇張嘢已經冇晒系列應有嘅生存恐怖感
如果佢出翻outbreak , 用而家既連線系統同整高清

我真係會丁到出血
果個係Berry
生不逢時
而家出親d 喪屍類coop 遊戲都係l4d咁射擊零解迷
做咩鳩
但而家出可能仲衰 , 而家coop game , 你唔夠爽即刻冇人玩 , 個個都要即時快感
Dreamcast vs ps1
9成係
無抵觸
3個差咁遠又完全唔同集數都可以混淆成咁
而家重製住先 , 睇下咩玩法受落先再出
只覺第5集overrated
第6集underrated
第五集當年個製作人仲吹到話白日下嘅恐怖感,會超越三上
結果出到嚟不外如是
第五集一d都唔驚,反而第六集leon一開始係間屋到似樣d
Re 2其實都係今年先出,就算搬字過紙都唔會咁快啦
起碼等一兩年
出之前溫溫書先
https://youtu.be/0lTnkG7wHeg
5同6有一樣野抵讚既係真係改到個動作同射擊系統算幾好
不過5開始既超級系化結果係俾佢搞到成個故事都唔知點推落去好
等緊下集
berry?
你係咪串錯左字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞