[突發]生化危機3重製版封面洩露

1001 回覆
128 Like 14 Dislike
re2 remake俾隻mr x慢慢行住黎追已經瀨哂屎
nemesis跑過黎都唔知要換幾多條褲
最麻煩個樣個係箱庭囉好冇
你有當年三上設計既經典箱庭改咋
你玩完再下BIO7個個就知咩叫高下立見
要行番呢條路最難個樣關卡設計先係最考功夫
今次個暴君真心正,原作嘅好似老臨咁露下露下面算咁,佢比到好大壓力玩家
其實佢呢個正正係參考OB最深刻嘅追殺系統,啲屍/某章主要敵人會自由出入,啲屍係無限重生,重之有門嘅地方就一段時間爆門生喪屍,每關武器係唔夠無雙,子彈粒粒皆辛苦,真係求生咁
不過OB仲絕有一個感染值,會慢慢加,比人打中,打低,會增加,打到殘血倒地瘋狂加,滿咗就GG,online就變屍打其他玩家,最搞笑係如果你變屍,之前啲道具都係會跟身,包括重要道具,其他玩家要搵返你做低返你拎返,見過有人玩野變屍後匿埋玩攬炒
雖然Wesker已經死咗, 但我仲等緊C社幫Steve復活...第一個揸雙槍嘅Bio角色
係咪出到第6期
之後無出
有樣野又係麻煩 , 隨住集數d 敵人愈黎愈多樣化

有思考識用武器等等 , 劇情上好難話打翻最原始行得好慢既喪屍

咁敵人愈黎愈多同勁 , 咁d 主角又要重裝備 , 好易又變超人無雙feel
其實佢要回歸re2嗰種玩法,後面嗰啲當冇出過,整啲新嘅好嗎
其實我個人覺得從4代開始令到整個bio系列走錯咗方向
如果一直到現在都只圍繞著T病毒G病毒又及至C病毒(從空氣散播)
我個人認為是沒有問題因爲這堆病毒都是會讓生物變成喪屍又或者怪物
但dklm第4代至5代無啦啦作一款完全脫離生化系嘅病毒寄生體
D所謂喪屍唔似喪屍仲好似個人仲識用武器
完全脫離了喪屍的感覺
第7代果款病毒更加唔洗講
所以我始終覺得生化系列由4代開始巳經唔似生化
第6代開頭黎明叔本身好好、但之後又變返超級系劇情超級系病毒
講嘅嘢、敵人、故事structure 、世界觀都變哂
四代其實都有關三上真司事,佢無啦啦諗出4代呢款病毒出來黎做第4代出在gamecube 獨佔之後更走埋人

其實真係講喪屍就喪屍,唔好出埋d不知明超現實嘅病毒講到款病毒可以保留人格保留人類活動。
四都係由三上創作出來
佢種下了呢個敗筆俾跟著落黎接佢棒製作嘅人
新病毒新玩法係唔錯
但款病毒嚴重超越喪屍範圍就真係好奇怪
4 其實問題不太 , 以當時黎講好玩又創新

如果第4 集仲係舊式玩法 , bio 系列只可以繼續吸引舊玩家 , 同其他系列式game 一樣 , 愈黎愈少人玩 , 只會得翻死忠玩好大機會做唔到而家個成績

三上其實個方向錯唔晒

睇capcom 風格都係見re2 成功 , 一定玩到悶先會再有創新野出現

正如如果當時第七集好成功 , 我諗可能re2 / 往後出既game有第一身mode 玩法都未定
其實4本身係幾好玩, 雖然真係冇乜bio味.
期待重製outbreak
當年ps2連機冇咁普及
有生之年系列
會有啦,capcom twitter透露咗
個樣變到魯芬咁
性感ge 野唔駛下下打對波出來先有,jill 個短髮 look 已經外殺
三上自己都整唔番咁精妙出黎
咁你話真係走落去會點
所以原版 BIO2 大家公認比較官方的劇情係 Claire 表 Leon 裡
每次見追跡者: STARS ! 嗚~~~~~~~~ 揼揼揼揼 ~~
三樓拎完開鎖器,走廊爆玻璃聲
outbreak file 2
高清打喪大笨象,獅子,老虎
變左第二隻game
幾時講架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞