[突發]生化危機3重製版封面洩露

1001 回覆
128 Like 14 Dislike
1個操作垃圾 但好撚有特色

2個操作執番到正常水準 但係氣氛差過1 太大條街俾你行搞到唔恐怖
最大鑊係,,,,D BOSS 全部都係中二病發
第一集合理d , 條氣同子彈玩最難要管理得好d

第二集有chock 氣bug , 升埋槍同條氣

搞到成個保特咁

boss 第二集真係搞唔掂 , 電鋸妹同相機怪都有d feel

其他有d 膠
第一代有心機白金
第二代爆左一次就無玩
1係真生化5
個個講想outbreak 重制
有冇老屎忽講下outbreak 係玩咩
細個偷玩老豆ps1 玩bio 1 比隻回望喪屍嚇撚到熄機 之後大個就直接玩bio5 係最近先玩返re bio2
同0,1,2,3,CV一樣都係解迷脫出 但就多咗online多人合作 角色各有特色
9up無極限,三上整好晒隻game先走
仲有佢係頂唔住capcom反口條氣先自己走人
講起嚟好諷刺,成隻game睇得出三上對bio4嘅執著,好多位「致敬」舊作,但係技術問題做唔返bio4嗰種質感,搞到好似劣化bio4
同埋啲細節位都俾人笑,成身武但限制你帶得幾枝火柴,升級完都仲係書生體格
第二集三上交咗俾人搞反而仲好少少,劇情合理啲,叫做補完返世界觀同埋到靚尾,不過唔好再諗出第三集
冇計既 , 佢想加埋潛入元素 , 要用呢d 限刮唔俾你無雙
舊石睇落成噸重
咁又係,佢識瞬移
2先垃圾囉
合作模式(當時基本上都係同電腦玩
有感染率,俾屍咬就會升,到100% 就死
記得有一關有黑色蟲蟲人,好核突
第三集整緊
威哥應該一下穿心掌打爆舊石

根本就超人

高防、高攻、神速

啲飛彈都有成噸啩
佢當飛鏢扔出去
個同啲角色係弱化版主角
二集有隻不死女鬼追你𠴱到做得幾有氣氛
係果度囉 唱歌女鬼

但都係玩過一果d 人先明
加上強制戰都唔算少
個人覺得 跑online 恐怖d

2代 好多時都係 打一刀 縮草堆
再打一刀咁 無追到你仆街呢支歌仔唱
又好似係,就算chris一手掉十支飛彈都冇用

比人瞬去後背捅死
阿叔你邊位?
其實仲有環境嘅溫度我覺得正常人已經熟咗,周圍仲係熱辣辣流緊嘅溶岩,佢仲可以旁邊漫步
操作跟番舊bio , 但解迷多過戰鬥少少

但你唔可以清場再慢慢探索

因為一來你唔夠資源 , 二來資源除左你自己 , 仲有npc要share

etc : 你俾太多藥同彈npc , 佢鳩用晒你真係會卡關

同埋佢有個感染系數會隨時間上升 , 簡單d 講 , 每關都會限你時

所有野實時緊 , 你冇得入副畫面停左外面個世界慢慢整藥入彈

最多pause 左隻game 諗定下一步要做d 咩

之後你要指揮npc 唔好俾佢鳩遊遊

但好抵死係唔同npc 有唔同性格 , 有d npc 係唔撚會聽你支笛

每個角色都有自己既特殊能力同體質

某d 角色係某d 關有特別劇情同玩法

加埋可以連線玩

所以野加埋係當時黎講係超晒班 , 不過當時有得連線玩既人好少

如果而家出係steam , 基本上冇得輸
當時家用機上網根本未普及
但竟然出到兩代
咁多年後 PS3年代online 已經係基本
反而完全冇人想整ob3 真係好難理解
C社自己唔搞 放出去比人搞都得
好過出埋D Operation raccoon city
wesker 太on9

以佢既能力 , 瞬去你前面開槍根本冇一個人類可以打嬴佢

但佢偏偏要玩拳拳到肉
即係非洲妹主場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞