[護士]好想resign2之已經轉工

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
係....HR同我講..一年之內rejoin必入同院加同ward..
打過去獨立cluster問....有D又話要等一年...又要又話唔洗...
但唔洗個堆 submit 左之後完全無聲氣.....
唔想再返rehab......見到同期同學學到既野同我差天共地....
[member]報左啦...就係same hospital same ward諗緊re唔reject好...
每一度都有佢值得學既地方
調返轉咁諗你唔洗一黎就咩街睇住d好acute case
其實有咩好比較啊,咪一樣rn打份工,做acute唔會高人工啲容易升啲架。反而同school啲fd吹水,subacute啲人嘆好多,我都唔知幾羨慕係acute做一排都唔係好知自己做乜。要學野就讀書啦
無錯,我acute同sub acute都做過
做落先知原來sub acute係可以幫病人做多咁多
唔係圍住堆牌排做野,真係落手落腳去照顧病人
有返做護士既感覺
唔係架,睇department有無能力有無資源咋。有地方細院無人想升無人想做,係咁逼人讀書。但如果想讀就直接報en轉rn啦。做大院老實唔會提高你讀書機會,反而人多想讀書排隊有排先到你啦。大家都係nurse姐,其實都一樣
有咩好擔心,又未到個日。啲人好的話忙同難都過得到架啦。其實無得擔心咁多野,有人頂唔住都好多人頂得順,你一日未經歷都唔知自己係前者定後者架
咁條路自己揀,得你先知自己想點,邊有人答到你啊。
不過你en點都會有一日讀書轉rn架,如果自己報course你都係會有resign一日架啦。隨時你未rotate都已經resign咗。老實如果你表現正常sdr無寫得好衰都唔會有咩大影響啦
睇運氣姐,唔試一定無機會,見過有人報第二次都已經中
有同感 唔想再番shift
好撚柒後悔
幾個月前RN resign
依家想rejoin HA
想問 cluster in 一定無可能?
我見佢都無寫到明要一年牌 定暗盤黎?
如果到HAHO in 會問d咩?同佢講明我簡某個cluster 佢都會塞你番舊醫院舊ward?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞