[護士]好想resign2之已經轉工

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
講得好理想化,現實好黑暗

請教人 人地未必教得岩 到時錯左就賴你 APN未必有料 Senior 未必肯教 同事唔害你已執到

有無諗過其他人做野都有甩漏
老屎忽最鍾意交手尾俾人

同一錯誤,點解人地捉你唔捉其他人?
因為你最新,最無勢力
攞你做是非最岩

依個圈子好難入到個好既工作環境
依加出黎做野同身邊人講唔讀護士 個個都話浪費
跟住我會問同一條問題點解咁高薪都缺人
有無人開番個護士圍爐 tg gp
做鄰國人生意,打疫苗果啲
住院就唔知
一命二運三風水 小弟一開頭都係柒下柒下
好彩遇到有心senior 依家總算獨當一面到
好明白新手期好需要時間 好似跑步咁過左個下就順暢
Set 個期限俾自己chur 盡佢 到時都唔得既就resign 啦
有時爛場仲要西人一更好撚慘
佢就係過咗我probation
我至更加唔好意思走
我成日都比屎人食
我一直都覺得我唔應該過到probation
之前係諗住唉我做得咁差 實比人extend probation啦
果日我mentor同我講我過咗probation
我一d開心嘅感覺都無 只係有種死啦我仲要捱到rotation 嘅感覺
加上我啱啱又做錯野 而家我比人貶咗去做runner(本身我ward唔興有runner)
連case都無得揸 我就更加想resign
但又同時覺得對之前幫過我嘅人唔住
而家完全係唔知點好...
我而家凈係愈做就愈覺得自己係直情唔啱呢行
明明我做緊叫做天堂ward(雖然好acute但d人幾好)
我都可以做到pat屎咁 我真係唔敢想像ro咗我可以點算
唔知㗎 佢地講到我有機會ro之前都會係runner
我第一日做果時d senior叫我自己搏下表現
自己主動收下症執下牌板咁 過一排上面心情好d至有機會將我解凍
但我望住同期揸team 自己就runner果下我真係個心拿住拿住
我果晚放工諗咗好耐 因為之後有二月尾有al
如果al前我番唔到去揸team 我就會裸辭算
又唔係咁計呀 白做唔一定有野學 冇錢收 仲要俾人屌
老虎蟹都唔返去以前咁
努力啲啦Ching 入到天堂ward係幾世修黎嘅福份
見過hca將contact precaution pt take obs啲野輪晒成個cubicle嘅pt眼都打個突 原來第一日返工
當連night 老細都寧願要我做runner都唔想岀多個人嘅時候
我就覺得 唉 我又麻煩到night ic...
D負面情緒岀哂黎
返百度問啦
問醫生啦 問護士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞