[護士]好想resign2之已經轉工

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
睇地方 各處鄉村各處例
你覺得做岩但唔係你個頭既慣常做法又會俾人唱衰你
非引戰

但其實有無乜clinical significance 先?入得廠有少少dLFT都好常見

只係高少少 mo黎到又有乜會做 急唔急處理?

當然有啲ward好鐘意連patient頭暈都call mo 咁依啲睇ward culture
聞說有人call咗去綠洲傾計 隔幾日就有綠洲既人送野飲同卡到staff room...
BTW 綠洲係有人同你傾計 不過唔好太過期望會答到你啲咩 起碼會有啲官方答案嘅~
醫院有冇幫你買保險?
你地K 3.2 Hb9個幾(男人)又洗唔洗Inform
最緊要醫生無炸形 又肯黎睇 如果夜晚咁都Call ON call 佢唔屌到你爆 咪照搵佢
hb baseline幾多先
K要啦
其實hb baseline係幾多? <8又聽過 ;<10又聽過
如果anaemia又點睇?
有冇senior可以解答下
Oah 既 fresh grad en 表示好撚想quit
baseline 講緊個pt 自己平時喎
Why? 呢度好多都想試下去oah
講到呢樣野 見過有人推個pt做運動
點知WM有料到咩野都會跟足 睇完板hb得5點幾
即刻條友俾人鬧爆pt上返ward仲吊埋包血
好彩無事
5點幾過份左d喎
收到張lab result 就要即刻做野啦
我都唔知點解做得運動嫁
落血落到ns包野都紅晒所以有時係學生都好火
點解港怡啲護士咁撚閪 態度差又閪面 有無行內人解釋下
老人院rn/en既上司應該唔算多
最多咪副院加院長
你錯
Apn x 10
副院係nurse + 院長係醫生
時薪188 有一個鐘飯鐘錢
返八至十個鐘
咁複雜唔好做啦
K 會同Ho 講聲
Hb baseline 差唔多嘅話 咪同佢講句hb9.x 不過平時都係咁( 如果順個靚便) 叫佢清埋功課
咁5點幾一定要啦
所以我都唔知點解仲推
個病人如果唔係asymptomatic
見到pt面青青個staff都應該醒水 不過明顯無
請問Oah入職需唔需要body check呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞