[護士]好想resign2之已經轉工

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
WFI 易融啲掛
亦有見過1.2g Augmentin 落100ml NS
唔係bolus好似taxocin咁樣落 (我都係見過一次咁大把 好快俾case MO改咗,係啲奇奇怪怪嘅ID team開
所以augmentin用NS開理論都唔會有chemical reaction 但冇人咁做
不如你解答吓?
再睇下我answer先ok?
我相信係行內人省手... 你都係同行 應該明嘅
唔係 其實唔係你決定
因為我問過唔少內科醫生 佢哋都係100幾叫靚BP
可以俾得
當然你omit咗冇人怪你 但唔理想

同埋有啲人係HF case,唔係想keep個BP
根本你唔可以當佢係BP藥
仲有eg betaloc
好多人都當BP med
但有冇諗過佢AF底
你亂咁omit 人啲藥?
你問HO 佢都可能會叫你omit
但有冇諗過佢唔熟case
算9數你
係到扮晒做咗咁多年
連條問題係咩都唔知
係唔耐呀 不過一定耐過你囉2017 FG
2年貨仔學人扮大佬
我幾時有扮大佬丫
好過你啲tuns問題都唔識答
啱啱畢業仲諗緊出嚟租數係到扮老鬼
以為你柒撚咗自己識潛水收皮 點知又衝出黎柒
照你咁講我諗你派一轉藥要inform醫生幾次
所以好難怪依家成日比人護狗護狗咁笑 有啲咁嘅「professional」做同行
佢根本就唔識答
你起下佢底就知條友假膠嚟
Anyway同行人唔好秒殺我哋問題 我係問佢咋
就算我話你知我做左5年你咪又係識話我垃圾老屎忽
心態廢就廢啦
你收下皮啦
我一問始我係答緊人唔使咁驚
唔明嘅人 可以問人射俾人 等人決定
你就理解到行步路 屙個屁都要inform人
我點同你條弱知解釋ah
其實係睇環境 你老細唔攬你地既 就算你做岩 出事都會扔你去死
你老細好既 你自然有膽去做d正確既野
食鹽多過你食米啦 唔識答
我證明到我Senior過你係咪收皮先
開個HR APP睇point就知邊個先唔識嘢
你答咗我問題我咪信你係同行 認做契弟認錯又點話
你唔識答都冇所謂
不如你影個HA 糧單+ user name算
咁當我柒 我自己潛水自動收皮 + 認做契弟又點話
拉返上去用你屎眼睇下自己講乜啦 邊個話乜都射比人先? 唔小心串親你即刻轉口話inform
咁你照point + user name 我咪認我係垃圾囉
我柒唔怕認嘅
係咪呀唔好縮沙開個hr app show point你係咪認契弟先
係 連連登user name
即認
唔係show point,係薪酬紀錄 + user name
HR APP得自己開到你咁都唔信咁無你乎啦
呢個都係真 做呢行識睇人眉頭眼額做野都好重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞