[護士]好想resign2之已經轉工

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
[護士]好想resign
https://lih.kg/544295

歡迎想轉工既護士繼續討論轉工
留名
就係ha做左半年 唔過proba
轉左老人院
已經做左年幾
工作量 人事 都ok同慣左
個人係健康同開心左既
Fg 做左一個月已經好想quit
日日比人單單打打
但又驚做得一個月quit 會比ha blacklist
又唔知要過冷河幾耐先可以rejoin ha
一個月都仲有得試多陣既
上個post好似有人答左要過幾耐冷河
+1
留名
老人院係咪番6 day多?
留名 翻shift真係好辛苦 翻左一年黑眼圈跌到落腳趾尾
都有五天半同五天
唔係好明點解d護士要去醫院做,成日話n多又話多野做,但又搶住入
唔係個個都做到 就算做到 日日咁辛苦好咩
Staff左3個月,無限諗過辭左唔撈
收埋其他醫院interview call都無去
最後find out係咩住個牌真係好大壓力
無得好似以前有咩就射俾missy 呀sir
全部都要自己去試自己去處理
所以都想繼續努力試下適應新環境先再决定走唔走

返工灰機唔緊要,諗下仲有2日出糧
買份禮物比自己、食餐好既獎勵下自己又做左HA奴隸3個月啦
做左差唔多2年都覺得大壓力想做其它工 但又諗唔到做咩好
其實都係 所以有錢都係去台灣好過
醫院逃兵

覺得自己唔挨得好垃圾
但唔排除將來會想入返HA

唔想入返ha 但仲未搵到野做
oah rn位又少唯有返住百本唔好乞食先
百本多job做嗎?
仲做緊ha 已經唔想再輪班 想自由d
又唔知揾咩工
3萬幾一個月, 做幾年4皮...出面好多人做半世都未到呢個人工...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞