[護士]好想resign2之已經轉工

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
其實你有冇追post
又想做第2個比人圍屌嘅人?
升到就係 升唔到就..
護士的確係前線醫療 會有比較大使命感
講惡 係ward護士同therapist係互不相睬
升apn都算易嘅 但你話要升上wm/no就要擦鞋好掂
有得揀我都想讀allied health升職夠年資讀夠書就得 仲唔駛點追更

護士成日要睇醫生面色

屌佢老母 做野做漏晒 叫佢跟返仲串柒柒
做therapist應該開心啲
因為RN太多人 ha資源少 開既位少 咪少位俾人升
當然啦 仲要依家東華有得讀 讀完又有牌 性價比最高
玩命
RN撚有權力咩 俾病人俾家屬俾hca 屌 點似得pt ot 連醫生都要Consult 佢地既意見
路過
屋企人試過係大陸肺炎包白車返香港
大陸乜撚都係家屬做,要跑幾十層樓梯又好多乞衣入嚟取暖,肺炎都冇人戴口罩cls

真係多謝你哋嘅付出
唔撚明點解popo仲高人工
人才從來都缺, 全世界都係咁

你諗下歐美國家失業率咁高, 一樣好多行業好缺人才. 澳洲勁多人無長工, 明明護士咁好做, 都一樣缺人

缺人係證明你呢行難被取代同唔易入行姐, 更加證明你地重要性

你諗下澳洲係咁搶香港D 護士就知

係呢個時勢, 做護士都係一份有使命感既工, 到最後關頭要走佬又容易, 點解唔做呢
好大官威
至憎你依d 口吻咁黑人憎嘅人
理得你係WM 呀
Hi
笑撚死 所以話你無追post
你呢啲柒頭唔知頭唔知路又要衝出黎柒最撚on9
個個都屌柒個傻鳩扮老屎忽 你反而話返鬧佢嘅人老屎忽
唔知你係理解能力有問題定係真係弱智
都係果句 追post啦on9
BTW 連當事人都認自己柒咗起錯我啲膠Post當起到我底
你又走黎想起我底你話你做乜鳩
我覺得呢個建議係幾好,可以有一個更明確嘅career path (行政/實踐),咁樣或者會留到多啲人。
不過HA睬你都有味,佢哋淨係顧住點樣整靚盤數。除咗醫生嘅訴求之外,其他蟻民員工理都唔理,最多得閒果陣每個病房送兩粒魚蛋就當慰勞員工
有罵戰睇
不過我都想睇學術討論
想知吓大家對唔同situation嘅處理方法

做緊個勁specialty ward
但唔會有太多突發嘢,critical嘅嘢發生
所以真係處理依啲事上冇乜經驗
同埋啲同事都勁興inform
因為比較少case,inform IC/ senior係must
試過有個patient(GPH) ALT有少少高,但patient clinically冇事
之後我同事即刻inform HO

所以我唔知其他地方嘅標準係咩
依啲case等醫生黎簽lab result咪算
就算揾HO 人地都唔會即刻簽 完全無意義
可能有啲地方IC或者下一更發現你無inform就俾人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞