[護士]好想resign2之已經轉工

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
有無人同你一樣extend第二次?咁你個工作環境都幾差wor
都好啲,咩specialty?
各位點睇endoscopy
想係endoscopy發展 準備讀書

但聽講真係是旦搵個rn上檯都識 唔洗讀都得
咁岩我又有朋友想讀鏡房好多人都想入
傳聞係要靠關係or 係MO太先入到
你有心入去首先充實自己去讀書無壞架
HA入唔到出面都有工開唔愁無clinic請
我做緊clinic 呀 就係想趁有9-5時間讀書
不過依家肺炎咁勁 出面endoscopy 都做少左 請少左人

我報左cu master in gi 收左 但仲考慮緊讀唔讀好
好係好在一個master搞掂 包埋endoscopy
不過140k 兩年
有無人做緊DH/social welfare department

想問實際請得多唔多人

最緊好崩潰極想離開HA
有冇人讀過CU 嗰Master in muscle-skeletal medicine, geriatric orthopaedics and rehab 想知讀嚟有冇用, 襯grad 咗一年仲讀到書
利申 做緊sub acute ortho
有冇巴絲好撚後悔冇讀mental nurs
mental好似易撈好多
又高人工
又冇咁多麻煩嘢
Ngo會唔會請fg?
定一定要你有啲經驗先會請
sent cv先啦 唔試唔知
請好多fg,跟ha point scale添,其實都睇個機構有幾大。但個世界唔係得ha
但係未攞牌嘅fg真係好難話apply NGO OAH
其實正常要幾耐先批,之前有d話返ward返到冇氣突然收到個牌。
啱啱追緊給絲打當年fg個post🙈
想問下當年你係咪入兒童醫院?人事差?
利申 今年grad等interview
睇學校幾快收齊文件交俾council
上年6月 cu已經出牌
不過今年long con都未出完,一定有排先出
Oah可以照apply既,最多出student人工俾你
個陣兒童醫院未開
地獄間間醫院都有啦
利申改左名既樓主

【國際戰線,靠你支持!】
頂住人民幣,對抗大外宣

為美國醫護捐贈醫療物資 [尚欠4萬]
https://charity.gofundme.com/o/en/campaign/masks-empowerment-campaign

美國人權基金會成立「香港專案小組」[尚欠19萬]
https://hrf-hk-desk.funraise.org/

【登記選民,請即行動!】
https://hk2020.vote/

借位

我fg個陣做左大半年 就resign左
咁過左2個月再獨立報cluster 過多2個月有另一個cluster既offer
就rejoin左另一個cluster
前前後後大約用左4個月時間rejoin ha
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞