[now突發]選舉事務處遺失兩部有1200選委資料既電腦

512 回覆
181 Like 2 Dislike
屌真係唔見咩 唔撚好問點解無保安呢d on9問題啦
成件事鬼到仆街
有一樣野諗唔明,如果佢係要入邊啲資料,偷一部得啦!
點解要偷兩部?
琴日投今日先唔見?
個場又係政府
人又係政府
咁都比人偷 係咪on9
成部電腦唔撚見左 會唔會咁撚癲呀

仲要一次唔見兩部先神奇,擺明有人偷啦
以自己方式返咗上大陸。

全港市民啲個人資料

全港選民呀
講真情願真係比共產黨運走左,橫掂被投票上次已經發生左,落入不法分子你仲驚
因為拆晒CCTV 所以睇唔到邊個偷...

所以之後有借口會係會場裝返晒CCTV

咪就係為左偷電腦Lor, 擺明專登唔見
強烈要求當日在場嘅選舉事務處人員全部革職查辦
以後唔使投了,有人幫你投埋

自動配票
講真情願真係比共產黨運走左,橫掂被投票上次已經發生左,落入不法分子你仲驚

拎去財仔借錢
發達啦
順豐快遞好快會打俾各位預約派件

共產黨已經係不法分子
係咪確認左有曬所有選民資料?

共產黨已經係不法分子

共產黨根本一早有哂啦
寒戰都有教啦
宣布香港人進入緊急狀態
我地呢d賤民資料唔撚緊要啦
個1200個選委(除漁農界)既人都係香港有錢佬
雜大大在下一盤很大的棋
成部電腦唔撚見左 會唔會咁撚癲呀

仲要一次唔見兩部先神奇,擺明有人偷啦

依件事擺明係有鬼
個人資料私隱專員公署表示,今日收到選舉事務處的口頭通知,表示該處遺失2部手提電腦,當中載有1200名選舉委員會委員的全名,以及全港登記選民的個人資料。

選舉事務處表示,有可能導致個人資料外洩,但強調當中的個人資料已獲加密處理,處方已就事件報警,公署亦會聯絡警方作跟進。

公署又表示,留意到當中可能涉及的個人資料數量頗大,因此會就事件展開循規審查,同時建議選舉事務處盡快澄清事件的具體內容,並適當地通知涉事人士。

from rthk
http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1321918-20170327.htm?spTabChangeable=0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞