[now突發]選舉事務處遺失兩部有1200選委資料既電腦

512 回覆
181 Like 2 Dislike
選委資料=秋後算賬
全港選民資料=香港準備有普選??

佢知道左選委資料
唔等於佢知道張票邊個投WO
BTW, 呢單野有內鬼先做到, 共產黨掌握哂全香港人資料都唔係今日先知, 換言之隻"鬼" 唔係志在幫共產黨拎/偷資料
幾個可能性:
1. 隻"鬼"唔係共產黨既人
2. 做既人有其他目的, E.G. 借機強推QFID, 全民監視

都話果日連張寫屌字既選票都scan左落電腦囉
特首選票呢d野政府點會唔留底?

OK假設你scan左張票。
可以點去check邊個投左?
你諗住睇Scanned copy上有無指紋?
依家搵番都無用啦,今時今日既科技,偷嗰個要backup晒啲資料洗幾耐

過2日部機會自動走番出嚟

過兩個鐘都搞掂啦,然後求其話職員帶左番屋企,資料無外洩 立法會議員強烈譴責,建制護航,最後不了了之 呢幾年呢個劇本用到爛

屌你成班廢柴,呢啲咁重要野點可以有offline copy通街拎

我都係度諗,正常唔係應該login in 連server 夠權限先read 到嫁咩
屌你成班廢柴,呢啲咁重要野點可以有offline copy通街拎

我都係度諗,正常唔係應該login in 連server 夠權限先read 到嫁咩

重要Login Database?
唔會既,你notebook好少重要駁上去部門內部DB
中間隔左個Gov't firewall
一定唔會咁做
亦好唔efficient

Extract data as Excel,再用PW加密file
較為常見
老老柒柒
政府D所謂加密有D信唔過

可能有個九世都唔改嘅 local administrator password

cctv拆左
淨係偷走兩部電腦
亞洲博覽館

巧合到只會係得熟人先做到

姓名 地址 電話 身分證
搵人尋仇話咁易
依家搵番都無用啦,今時今日既科技,偷嗰個要backup晒啲資料洗幾耐

過兩個鐘都搞掂啦,然後求其話職員帶左番屋企,資料無外洩 立法會議員強烈譴責,建制護航,最後不了了之 呢幾年呢個劇本用到爛

去淘寳睇下個hd賣左味?
點解1200人選舉要拎全港選民資料去?

佢地都唔會敢答呢條問題,On9到冇朋友
遲下淘寶買到香港選民資料

點解1200人選舉要拎全港選民資料去?

佢地都唔會敢答呢條問題,On9到冇朋友

呢個問題係個別事件
不要作出無謂猜測
大家以後唔洗去票站
報咩警啊,解放軍做野唔到你出聲啊
冇錯,中共個Server一早有曬香港資料,冇Save都隨時入到
所以可能係外國勢力偷
清算
選委資料=秋後算賬

佢知道左選委資料
BTW, 呢單野有內鬼先做到, 共產黨掌握哂全香港人資料都唔係今日先知, 換言之隻"鬼" 唔係志在幫共產黨拎/偷資料
幾個可能性:
2. 做既人有其他目的, E.G. 借機強推QFID, 全民監視

淨係筆跡都驗到好多野
共產黨做野唔使你教

今日!係!香港!最黑暗!嘅一日!!
點解會有咁多on9係度話秋後算賬 就算千二張票scan晒入去,scan埋指紋咩,點查到邊個投咩呀 嗰千二人絕大部份都係中央控制到出晒面架啦,淨番嗰啲wfc
樓上都有人提出千二人選舉點解要帶全港選民資料去啦,擺明呢個先係目標,以後你要民主、普選咪比你,反正全部選票都係佢手
選委資料=秋後算賬

佢知道左選委資料
幾個可能性:

淨係筆跡都驗到好多野

筆跡?
人地係CUP 印WO
我反而覺得攞選民資料就可以攞黎種票
但係嗰1194人既選民資料就真係意義不大
因為嗰11194人求其上網都搵齊邊1194人啦

同埋有人話個scanner可以scan到指紋
假設個scanner真係咁高resolution可以scan到指紋
除非個scanner每scan一次塊玻璃抺一次
如果唔係既話啲指紋"hi"咗一次就會keep住有架啦
咁之後每scan一次, 對上既指紋都會喺塊玻璃度喎
1:尋仇
2:配票
3:賣個人資料做犯法野
選委資料=秋後算賬

佢知道左選委資料
幾個可能性:

淨係筆跡都驗到好多野

筆跡?
人地係CUP 印WO

靠一個"屌"字驗出係邊個寫?
可唔可靠都成問題
就算有目標選委 思疑係佢做
都係估估下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞