[now突發]選舉事務處遺失兩部有1200選委資料既電腦

512 回覆
181 Like 2 Dislike
一打你個名 就搵到你地址同。 諗起都驚

因為拆晒CCTV 所以睇唔到邊個偷...

所以之後有借口會係會場裝返晒CCTV

成個劇本fit哂

好巧合
其實市民係咪可以報警
即刻改地址有無用呢
即刻改地址有無用呢

其實最重要係身分證號碼

而呢個係無得改
Btw 過左成日 都無政府人員/ 議員出呢好強烈譴責呢件事

定建制覺得係無問題🙈
點會有人覺得係用excel 裝住

如果係俾左強國用.佢要個密碼有幾難
呀Fred
其實大陸要你D個人資料使唔使咁低裝去偷部電腦,打個電話比小英子,即刻自己快馬加鞭by hand 拎上黎啦……反而你話佢想制造白色恐怖就有可能
大佬, 好心你地唔好咁天真,
唔係以為大陸無香港人資料?
駛唔駛偷個2部電腦?
等睇屈鳩泛民偷

香土班人講緊比美國FBI CIA偷
等睇屈鳩泛民偷

講真,比美國偷呢個個可能性一定大過大陸。同埋唔一定係政府,私人企業偷個誘因仲大,試諗下我可以用D資料sort 到幾多野出黎,可以知道一個好detail 同exact 既年齡性別分佈已經幫到我做好多商業決定。
一打你個名 就搵到你地址同。 諗起都驚

問題係今次件事大到無得補救⋯

唔通要全港換晒身分證號碼咩

唔好捉我上CCTV

身份證都係一個number,技術層面上都係可以換,當然實行上會好難,但係都做到。但係地址你點換?全香港人一齊搬屋?

身份證都係一個number,技術層面上都係可以換,當然實行上會好難,但係都做到。但係地址你點換?全香港人一齊搬屋?

大風吹,係選民嘅走!
可能係熱狗仔隊發功呢
伏鳩689 777大鑊
屌你, 今日已經冇新聞講呢單野, 大佬咁大鑊選管會係咪即刻開個記招交代下呀, 而家好似普通一單失竊案咁, 痴撚線
等睇屈鳩泛民偷

講真,比美國偷呢個個可能性一定大過大陸。同埋唔一定係政府,私人企業偷個誘因仲大,試諗下我可以用D資料sort 到幾多野出黎,可以知道一個好detail 同exact 既年齡性別分佈已經幫到我做好多商業決定。

咁使咩偷wo
出個價比支那班人,大把人爭住賣啦
屌你, 今日已經冇新聞講呢單野, 大佬咁大鑊選管會係咪即刻開個記招交代下呀, 而家好似普通一單失竊案咁, 痴撚線

等睇屈鳩泛民偷

不如話比外星人偷左算啦
我係選民喎

可唔可以告鳩政府疏忽 ?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞