[now突發]選舉事務處遺失兩部有1200選委資料既電腦

512 回覆
181 Like 2 Dislike
下次立會選舉記得早d去投票
唔係既話35歲以下選民分分鐘全部被投票
成班小學雞
首先好明顯唔係為抽後算賬/中共偷資料
1.根本冇可能知你最後投邊個
2.中共要資料政府一早過曬料啦洗搞大到咁大件事

結論
1.d資料一定唔係經server攞
2.件事係真既話9成9有內鬼

疑點係既然1200選委同所以選民資料係分開點解要帶後者

第一點已經收左皮
果日咪有張寫屌字既選票scan左落電腦囉
等首選舉呢d野政府點會唔留底?
最多係擺落機密檔案度
平民百姓無機會睇到啫
金翅仆街鳥
帶全港選民資料去特首點票中心做乜鳩
立會補選等睇完美配票

有買家要買一套
成班小學雞

結論

現實D講,某大集團應該想直接D

以我所知
政府server個D production data
account掌握係少部份正規公務員手上
T-contract staff唔會有account touch production data

你唔係內部perm staff
你唔會知account name/password
就算集團派內鬼入去 都不能輕易攻入去production database

以我估計
集團不能直接extract Gov't Database
出手直接入手你個垃圾HP/Thinkpad notebook好過
慢慢解

抄走你幾個Excel再還返部notebook扮搵得返
搵私伙機慢慢Decrypt 幾個MS Excel files (應該Excel都encrypt埋,要再次decrypt)
特首選舉關全港選民鬼事咩
放埋一齊係咪on9嫁

立會補選等睇完美配票

有買家要買一套

真係除左咁之外,完全諗唔到第二個原因
Lm
成班小學雞

結論

現實D講,某大集團應該想直接D

以我所知
政府server個D production data
account掌握係少部份正規公務員手上
T-contract staff唔會有account touch production data

你唔係內部perm staff
你唔會知account name/password
就算集團派內鬼入去 都不能輕易攻入去production database

以我估計
集團不能直接extract Gov't Database
出手直接入手你個垃圾HP/Thinkpad notebook好過
慢慢解

抄走你幾個Excel再還返部notebook扮搵得返
搵私伙機慢慢Decrypt 幾個MS Excel files (應該Excel都encrypt埋,要再次decrypt)

d g3 s17睇下咪算囉 你唔係以為有人跟掛
最大機會係睇下邊d登記左做選民而又少投票果d

下次幫佢投

翻睇邊個投反對黨果d算罷啦

共產黨都係向前看的

啱啱今日先搵佔中嗰幾條友麻煩
雜大大在下一盤很大的棋

捉撚完未呀?啊棋王

9up mode
選委資料=秋後算賬
全港選民資料=香港準備有普選??

佢知道左選委資料
唔等於佢知道張票邊個投WO
BTW, 呢單野有內鬼先做到, 共產黨掌握哂全香港人資料都唔係今日先知, 換言之隻"鬼" 唔係志在幫共產黨拎/偷資料
幾個可能性:
1. 隻"鬼"唔係共產黨既人
2. 做既人有其他目的, E.G. 借機強推QFID, 全民監視
有我資料
咁似電影劇情既
依家搵番都無用啦,今時今日既科技,偷嗰個要backup晒啲資料洗幾耐

選委資料=秋後算賬
全港選民資料=香港準備有普選??

佢知道左選委資料
唔等於佢知道張票邊個投WO
BTW, 呢單野有內鬼先做到, 共產黨掌握哂全香港人資料都唔係今日先知, 換言之隻"鬼" 唔係志在幫共產黨拎/偷資料
幾個可能性:
1. 隻"鬼"唔係共產黨既人
2. 做既人有其他目的, E.G. 借機強推QFID, 全民監視

都話果日連張寫屌字既選票都scan左落電腦囉
特首選票呢d野政府點會唔留底?
點解1200人選舉要拎全港選民資料去?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞