[now突發]選舉事務處遺失兩部有1200選委資料既電腦

512 回覆
181 Like 2 Dislike
即時上埋飛機
2部機依家係支那
【Now新聞台】消息指,選舉事務處在機場亞洲博覽館遺失兩部手提電腦,據報內藏1200名選委及全港選民的個人資料。

選舉事務處已經報警,據了解,選舉事務處職員早上到亞洲博覽館收拾放於博覽館的文件、電腦及其他設備準備清場,到下午發現失去兩部手提電腦。

據報一部藏有1200名選委的個人資料,另一部藏有全港選民資料,包括身份證號碼。

職員於是報警,警方仍在現場調查。

咁重要嘅嘢唔跟身,放係會場過夜
特首選舉 做咩春 部腦有埋全港選民資料
屌你,一定會被投票,被搬屋
呢d重要野都可以唔見
我最支持共產黨,反港獨撐釋法
特首選舉 做咩春 部腦有埋全港選民資料
屌你,一定會被投票,被搬屋

一部2016
一部2017
全港閂家產
謝票清單
因為拆晒CCTV 所以睇唔到邊個偷...

所以之後有借口會係會場裝返晒CCTV

今鋪全港選民GG了!
指模 名單
大家咁驚訝做咩?
你登記做選民果刻
你d料就係土共手啦
唔係點樣配票? 一屋十姓人果堆
定係有人覺得選管會無“賣”過料比土共?
邊個投票俾過本土或泛民既
777架洗頭艇

係全港選民

擺明係清算果三百幾個薯粉
依家搵番都無用啦,今時今日既科技,偷嗰個要backup晒啲資料洗幾耐
【明報專訊】還有兩星期便是第三屆特首選舉,全國政協常委何鴻燊不單認為角逐連任的特首曾蔭權能夠高票當選,而且相信當日的「白票」會少於10張。何鴻燊警告800名選委,投白票等同不尊重自己,他又說﹕「我跟你們講,你們以為投白票就無人知道?一樣知(道)!」他強調「一定有辦法」知道誰投白票,但記者追問有關方法時,何鴻燊則大賣關子﹕「我不會話你聽!」

清算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞