[now突發]選舉事務處遺失兩部有1200選委資料既電腦

512 回覆
181 Like 2 Dislike
隨時投撚完d票交哂返去中央架啦,洗乜咁蠢攪咁多野 ,成日話投票地方幾高保安程度,都冇講過d票投完拎去邊
明明咁大單野
但個POST竟然一日都推唔爆

唔見電腦有幾大單?

一日都唔知幾多人唔見電腦
明明咁大單野

唔見電腦有幾大單?

你攞一部擺咗幾百萬選民資料嘅電腦同普通人嘅電腦比?無知都要有個限度啦
過左三日啦,好似無發生過咁⋯

無人再提⋯
會唔會2016立法會選舉已經係最後一次真選舉
會唔會2016立法會選舉已經係最後一次真選舉

其實諗深一層⋯我諗97後所有選舉都唔係真選舉⋯掌心雷,一屋7姓13人 都無人再跟⋯
明明咁大單野

唔見電腦有幾大單?

你攞一部擺咗幾百萬選民資料嘅電腦同普通人嘅電腦比?無知都要有個限度啦

但最無知嘅係點解300萬資料唔放server? 電腦一遺失就全部login account 改哂password,之後再check login log 都知偷機嘅IP。放 excel ? password crack 唔駛5秒,叫選舉事務處解釋清楚!!
其實共匪有曬選民資料唔出奇,偷完其實有作用。
我估未來某日政府會叫大家登記多次選舉資料,話要核實身份,之後就可以參照番有咩人冇重新核實,就可以拎去種票。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞