《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
唔好啦

我覺得今集ok 喎
我心態係續集唔覺得差已經當贏
會唔會有第三集

btw見到佢哋2姊妹分開住 覺得好唔開心 明明elsa先係女王
我覺得第二部少左張力,第一部有漢斯王子,最後反轉殺安娜幾經典。

這集最後發展情理之中,做不到意料之外。

By the way, All is found 都幾好聽,總體不過不失啦,但去不到第一部的高度。
into the unknown 唔夠好聽
show yourself就好聽啲 但冇let it go咁易唱 我已經唔記得左個旋律
All is found 好正,插落show yourself入邊更正
但係Elsa會唔會太好抽
唔好啦 Elsa咁強,冇人可以駕馭到佢
個故事真係弱左啲
Kristoff solo 歌同埋Olaf扮返第一集嗰度真係笑死
首歌勁似westlife style 啲鹿仲要和音
有冇人會二刷
今日睇完聽日又諗住去睇多次 呢排係咁睇返啲公主系列上晒癮
打算第二次去睇imax,個畫面真係好震撼
啲鹿background堅一絕
粵配得我識笑可能個場太多小朋友
原配就比較有反應一開頭大家get到係玩緊80年代嘢就有笑聲
瞓咗2/3場
成套戲劇情完全係一條直線
冇奸角,冇起伏
又突顯唔到角色既性格特點
Troll長老話驚Elsa魔法唔夠強
點知入到去 Elsa屈唒機
Kristoff 冇戲份咁制 國難當前仲係森林入面諗求婚
Anna 最尾做女皇一啲味道都冇
同第一集比會好失望
因為成套戲根本拍畀Elsa fans睇
老迪就快cut王子㗎啦
之前brave同moana已經冇王子
elsa更加唔會有俾佢
唔les已經好好
以前啲公主系列冇乜邊套好睇
得belle同長髮整體做得比較好
全同意個設定前言不對後語
而且如果佢呀媽係魔法部落既人
佢地覺得魔法係大自然既恩賜
就一早唔會逼elsa細細個就抑制自己
超好笑
我都諗緊
因為細個打到 Anna 先至要佢抑制自己
Elsa自己一個開心就夠架啦
安娜做女王唔好咩
性格都幾勇敢
唔俾個男角佢已經求神拜佛

利申想佢les,今次個新形象迷到幾多個女女
已經二刷左,本身知晒個故仔講乜,睇返d細節位好正,覺得似frozen版inside out

最後個幕Elsa好有謝安琪演唱會唱彳亍既感覺
呢個真,打風精靈個陣心諗,Avengers 冇左ironman可以入返Elsa落去,唔想睇西面王cap Marvel ,講女權Elsa都可以講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞