《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
我全部戲都係自己睇
咁啱有同好咪一齊,冇咪一個去
雖然一個人真係free好多
係 自己睇 真係free 又可以專心睇
你自己search

Elsamaren
入呢個tg谷,我地諗住呢個月睇下邊日入迪士尼

https://t.me/joinchat/HG2PuRasXfbOAVPuU8Iciw
20中自己一個睇左3次
但冇人出黎否認喎

咁癲 因咩事睇三次
上面有人睇左7次,痴線
一次英文二次廣東話,咁就可以睇Elsa換白衫3次啦
咁癲...
可以買一二集黎睇番
唔好睇喎
睇到一頭霧水

1. 開頭Elsa由城堡跟住啲聲行出去嗰度,成個天都係啲中二病紋章,有咩意思?

2. 咁其實啲叫聲係來自邊個?條河?點解條河到而家先想召喚佢?

3. 點解去到森林,四個元素要攻擊佢地?呢4個元素來自邊度?佢地知唔知Elsa係第5個元素?Elsa馴服佢地有咩咩寓意?

4. 嗰兩族嘅人以前為咩事打交?做乜無啦啦就可以和好?就係因為佢地族人通過婚?

5. Elsa老母係佢老豆救命恩人,同成個故事有咩關連?

6. 點解Elsa去到條河會結冰甚至瀕死?拆咗個水壩點解又可以救返佢?

7. 去到最後,咁個森林係咪變返正常森林?點解Elsa要留喺嗰度?
佢由第一集開始鍾意
姊妹情感人d歌又好聽
第2集未出就叫我買飛睇
睇完佢覺得d歌好聽就買埋soundtrack
之後去行百貨見到d Frozen公仔又想買
(佢細個玩開barbie大個童心未泯)
我咪同佢講上網平
佢就叫我買齊佢
最新買咗呢套

Ice queen Elsa
女神
駕馭曬四元素 勁到咁仲點出下一集
Anna結埋婚
Elsa magic不解之謎解左
應該無3啦瓜
白衫Elsa
好多人都好鍾意
其實其他公主系列都可以出2
白雪公主2 有無得諗
下一集話有邪魔力量入侵王國, Elsa出山救國咪得
好想佢地搵翻爹地媽咪
第三集可唔可以大團圓BBQ
係就係老套
但見到Elsa唱Show yourself見到阿媽個樣
真係想佢地可以重聚
1. 喚醒咗自然之靈,嗰4個紋章即係風火水土
2. 啲叫聲係嚟自條河嘅,喺all is found入面:Yes, she will sing to those who hear And in her song, all magic flows. 其實條河應該都召喚咗佢好耐,出發之前elsa咪講佢成日聽到把聲
3. 四個元素就係喺魔法森林(一開始老豆講)。佢哋感應到elsa嘅力量(啲石像夜晚出現喺佢哋住嗰度)。馴服佢哋就係入森林個考驗囉。
4. 打交咪因為個啊爺殺咗個族長,好番咪因為知道佢哋係後人。
5. 老母因為救咗敵人嘅仔─老豆,所以受到大自然恩賜,比咗魔法佢個女-Elsa,同時亦都係想佢救番個森林,所以先會呼喚佢。
6. All is found首歌:But not too far or you'll be drowned ,戲入面重覆咗好多次哩句,最後一次係elsa跳落去之前,又播多次警告佢有危險。不過其實都只係個setting,elsa落到去先知佢啊爺殺咗族長,先send到message比anna去破壞水壩,你當佢都係一個比佢兩姊妹嘅考驗,因為佢哋兩姊妹係連接住兩樣嘢嘅橋樑(大自然同人類,魔法森林同arendelle)
7. 變番正常,但elsa鍾意魔法同埋身為第五元素要守護住個森林(佢咁講)

以上為個人理解,套戲好多地方冇講得好白,我可能有解錯。
鐘意第一集自然想睇二
驚喜唔算大
主題講成長 最後首歌好sad 可惜最後人無死 arendel無事 happy ending....
但歌好聽 畫面靚 elsa靚
Kristoff 毒毒地 唱歌老土都好合適
隻anna整得好靚哩個product叫咩名
好鍾意queen anna個look, 但出得分零鐘
白衫elsa套衫現實太難整到好似套戲入面咁靚
可以讀水記憶好屈 讀到人類起源
恐龍年代謎題都解到
有冇人同我一樣睇到喊 唱show yourself戈陣真係覺得好感動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞