《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
睇左,幾好玩,但會有吸塵機聲
假日是但買張飛都差唔多成舊水,115睇IMAX無咁嬲
我都想搵日睇下imax
我仲係學生
叫屋企人幫你買份醫保join aia vitality 一個月兩張戲飛2d
早場$30抵到爆
又少細路睇得勁舒服
唔該哂
係咪得我一個覺得好難睇
不了
唔係 係覺得太難睇既人都唔會理呢個post
tui
我全家都有join 一個月8張飛 睇到唔想睇
以frozen 第二集個名黎講真心失望
只可以講劇情鋪陳做得唔好

但內容除左講愛仲有講對是非對錯既堅持,主題比第一集更闊
Anna女王
Uniqlo聯承
D款hea撚到
紮"計"好唔襯anna
omg 8張又太多喇
真心,第1集劇情都悶,都唔知點解煲起。
我覺得歌好聽,elsa好靚
但故事真係1999
可能frozen真係唔係sell劇情
第一集鋪排得好好多
軸心就係兩姊妹互相相愛,但又被逼疏離
主線明顯清晰

今集
1。krisoff求婚又唔感動,又唔好笑,又對劇情無幫助
2。兩姊妹係lost in the woods後期已經無乜交集,前半一直話要do it together, you always have me, 但後半無收番好條線,Anna就咁就放左Elsa走
3。解謎果到,好似上面有人咁講,知道左佢阿爺嘅「業」,但結局竟然個個都無穿無爛,Arendelle 爛左反而更表現到「業」同Karma,咁最後當然無做到
4。講大自然,真係好蜻蜒點水,啲Gale同salamander 後期無作用,個dam對自然嘅破壞都只係流於對白咁講出黎,唔係好睇到

總之就係條條線都收唔好
罷迪士尼啊
呢個post啲人喺咪唔記得啦?
聽左廣東話版show yourself,完全冇表達到elsa搵緊既其實係自己
呢樣都係今集其中一個問題。角色既心理同心理轉折好多時就咁用一首歌黎交代,好似聽into the unknown 先知elsa心入係好想離開去冒險,但其餘劇情都冇點表現出黎
班人罷左金拱門未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞