《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
工具人
其實Anna應該算係fifth spirit
The fifth spirit 係人同魔法嘅橋梁
Elsa同Anna係橋嘅兩面
所以Anna叫Elsa應該會聽到
但你唔係
Olaf鳩得黎又好可愛 又好催淚
可能⋯⋯由頭到尾⋯⋯Elsa都只係祭品⋯⋯
唔好話Anna死跟,出唔到賤爺冰雕或去唔到Anna度都係冚家剷⋯⋯

幻想下個If .... 死剩Anna 一個之後癲咗,
吞咗火蜥蜴之後有魔法張魔法森林同王國都燒晒
如果Elsa係祭品,我諗全世界會同Disney死過
ironman有辦你睇,拖左幾耐先死
騎兵
如果真係咁拍J lee準備收刀片都得
互補一齊處理國政同補番失去嘅時光呢樣大家都想睇
先一齊得幾年 elsa又要走,好虐。之前啲外傳不停甘講兩個人都想一齊多啲翻之前失去嘅野..但結果2呢就...
國政甘多elsa都有壓力 妹妹一個人獨立難支呀elsa多啲返黎睇下阿妹
Elsa臨死之前嘅遺言就係「Anna」
事實真係殘酷
不過Anna應該都係要靠風靈傳信,好似結尾咁
真愛呀
咁如果Gale唔係Anna嗰邊而Anna又要搵Elsa咁點算
Elsa搵Anna就易
Anna搵Elsa唔通次次都搭長途車咩

成個森林根本鬼域
elsa變冰嗰陣死咗 olaf都死咗

之後Anna爆壩佢先走到
所以elsa先要留喺嗰度
你諗下 封信要摺做雀 托風飛上去俾elsa
小國有咩國政
開頭得閒到係度玩family game日日開P
成套2最失敗係:愛情線好老土個男係咁唱叫春歌, 同埋結尾收到好急,上集最正係個ending, 搞到今集係結尾有啲失望

其餘無咩好挑剔,今集啲人個樣靚到咩咁,淨睇elsa勁到打機咁嘅場面,最尾靚到天仙咁已經抵返張飛錢,最衰去左睇細院,臨落畫想睇次IMAX

同埋好奇點解啲人咁鍾意let it go? 真心覺得呢集2啲歌無咁老土,完左仲買埋隻原聲
佢有本forest of shadow外傳寫elsa日日好多野搞成日早出晚歸不過可能個排國家有事發生掛 利申未睇曬 如果派左膠講聲sorry先
已經比佢迷倒左
elsa副偈
我老婆到偈點都唔關你地事
唔洗諗一定要再睇imax

Let it go 我覺得係個畫面,ice palace果到真係靚到飛起,同埋歌詞有共鳴,我果時壓力大就聽住佢過

第二集啲歌可能難唱又冇咁輕快,尤其係Anna果首,比較沈重,同埋有時為唱而唱既feel好重,所以啲人未必鍾意
其實我想我已經自己一個攬住隻公仔睇左五次
女皇點敢J
女皇係神聖不可褻瀆

不過女皇真係perfect池
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞