《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
無計,香港人內儉d,喺美國去過幾次 sing along 都全場大人細路一齊唱,好好feel
但以前Disney啲戲劇情係易明得嚟又有意思
獅子王 阿拉丁 泰山 全部都好經典
而家係有意思但有啲難明
其實無敵破壞王(只限第一集)可以做到易明到細路睇到明,大人又睇到佢嘅意思,又可以覺得好感動
wreck it ralph Jen Lee都有份寫
無計。。身邊好多人病左 中癌
所以全家都買醫療保

大家覆呢個post都係不推文

有d傻9亂咁咬人
有時啲心境轉得太快頭兩段仲掙扎緊,第三段就諗通咗,一句概括曬 套戲可唔可以長啲無論elsanna線結局定係kristoffanna線結局都好急,好似啲角色收到劇本埋位 遵照住公司意思行完成個解謎流程入最後ending, 然後套戲就完咗
btw into the unknown廣東話版前面唱咗甘耐中文一打開窗即刻轉channel個下有冇人都嚇親
雖然disney出續作通常伏,但難得擴展左個世界又留左d伏線,都希望佢出第3集。不過都可能最少要五六年後,唔知d配音員仲唱唔唱到
對續集個期待係好茅盾,好怕會崩壞左或者拍到爛左,睇下toy story...
就算toy story 4無3咁好
但我覺得至少好過frozen 2
痴咩線 我已經刷左七次
呢本貼紙書好伏
有冇人覺得首some things never change廣東話版好聽過英文版
廣東話版好似悅耳d糖妹同少爺占唱個到好好聽
呢幾年迪迪尼啲續集通常都鍾意玩成長轉變,最後角色分開,toy story4, Ralph wreck the internet and now frozen 2
個人覺得成長同各自開展新生活唔一定係必然關係
次次結局都係咁其實係懶惰
變咗另一種公式
仲有黑魔后2
唔敢聽廣東話,兩集都睇英文,好驚聽左會印象崩壞
入魔法森林嗰度有啲問題,兩班人仲對峙緊。仲以為時間線外面幾十年,裡面只係過咗幾十日,點知係同一時間線,三十幾年仲對峙緊少人嗰邊仲未死曬,有冇咁誇張啊
其實少爺占唱得好hea下
水元素殺死elsa父母
試下佢
其實係聽糖妹咁少爺占都有兩句講埋佢姐
我都係想聽糖妹唱歌所以睇左2次粵語
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞