《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
感謝大大無私分享
仲以為日本仔正到放左成段出黎
頭先聽左陣廣東話版嘅歌,都係扚起心肝去睇第三次英文版算...
啱啱一上tumblr 就見到呢張
我覺得放得太多段預告
之前未上映,YouTube 又成日推介比我睇,搞到我忍手忍得好辛苦
好鍾意Elsa 🤷🏻‍♀️ 呢個樣
已睇多次IMAX
無憾了,點解騎馬可以咁型
證明eye shadow對女性嘅重要
廣東係咩人唱
大家有興趣入tg谷禁下面條link

https://t.me/joinchat/HG2PuRasXfbOAVPuU8Iciw

我諗住聽日睇k 11 imax英文場,有冇人有興趣?
今日喺街聽到細路問爸爸鍾唔鍾意frozen 2嘅歌
跟手就唱咗into the unknown 呢句x2
其實真係幾洗腦
片尾個版本好正
into the 銀窿 大家一齊唱
Anna>糖妹
Olaf>少爺占
其他唔識...
係,片尾版正
大家唔覺得主題曲廣東話版幾貼近社會現況咩
我一聽到啲歌詞覺得好似講緊政府咁
林鄭係elsa?
美國果個好正,佢原本係 Norway 船,改成 Frozen,我一路睇2 一路覺得好多場面同個 ride 好似 我第一次玩都係覺得好感動想流眼淚,入到去冰皇宮個吓,超正!
睇緊個時頭段好似講緊香港咁
有做野好過咩都唔做
試左唔得就再諗其他方法

但係我地又真係成功推到美國人權法
將小小世界拆撚左佢
改成呢個
一定好吸引
佢起緊啦21年有得玩
雖然唔知21年香港係咪已經變左新彊
我都希望elsa keep住單身,但我希望可以整個男角出黎畀觀眾自己ship. 至於sheshe本身就有得同anna ship. 例如整個落難王子又係識魔法,但能力好廢,或者因為某d陰影令佢用唔到魔法,同elsa相反想得到強大力量救國。遇到elsa後想elsa教佢魔法。個定位係elsa徒弟同拍當咁。最後一齊救世界。中間再加d anna誤會吃醋癡實elsa情節就正。
票房勁唔勁?
迪士尼啲電影套套都億億聲咁收
搞到我都唔知而家票房掂唔掂
因為2既故仔源於一件政治事件

探討當小朋友長大之後,要對有問題既事適應妥協,定堅持對錯既信念?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞