《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
雖然係公主戲 但好熱血
男仔睇都唔會悶
勁到睇完過去被力量frozen返轉頭
公廁到不得了,識左hans唔夠一日就話結婚
我覺得啲細佬係睇唔明成套故仔噏緊乜
對住條窮柒毒就唔柒理佢
kris擺明做兵
anna就死個陣仆心仆命咁救
點知今集人地一個唔該就被人留低
不過有得同娘娘kiss算係咁
yes,但大人要睇多幾次先清楚d 2個故仔想表達d咩

我終於get到個問題咩,就係片長唔夠!太短啦!但又焗住將想講既野寫晒落歌詞度,唔係英文native要花多d時間了解歌詞一字一句

但睇左3次,開始熟d歌詞,2不亞於1,主旨更有深度!!
深度在於...?
深度
彩彈有咩睇?開燈就走左,d細路太煩膠
覺得成套戲入面最撚勁個個係Olaf
雖然佢成日搞gag 但其實佢講既每一句說話都好有意思好中point
最中意佢今次一開始同anna探討長大左之後既煩惱 講個句 how I wish this could last forever...and yet change mocks us with their beauty 呢句貫穿左成套戲 大家都害怕改變 但或者改變帶比我地既野係更多更美好

同埋好中意佢個首 this will make sense when I’m older 覺得olaf好大智若愚

你話香港地有幾多個人做得到?
olaf係第一集個冰塔入面同冰巨人同埋班小雪人講返今集故事
ELSA好令
我覺得呢首歌同而家D新區議員情況好似:
英國(mother )留下了民主(power), 都今時今日要尋找真相方知道有用,但不知道怎麼用,但都會勇敢去試,解開一切秘密。

I Seek The Truth
https://www.youtube.com/watch?v=ZvuUEHqegjY&feature=share
冇印象有呢首,ed?
幾好聽,如果有elsa同anna唱就正
呢首冇放落去㗎啵

套戲好適合而家既香港

可惜迪士尼係唔會出聲
我覺得真係應該拆開兩套戲
Frozen 2 慢番少少,俾多d劇情鋪墊
而家每個角色都係匆匆忙忙就被掃出王國

呢集入到深林
風火精靈周旋果度擺多少少時間
然後俾多少少故事響森林內兩族人好過啦
呢集打曬3隻精靈,兩族人和解
然後土精靈夜襲
Kristoff混亂中被賣甩
然後決定唔再追住Anna後面
最後見到得番兩姐妹繼續前進
充實番前半,其他擺第三集好過啦
但內容應該是black sea之後,冰封之前
https://youtu.be/N3y5UlqcR_c
Trailer都有,1:15 咪有講
我都覺唔係好啱小朋友睇。
我帶我個七歲女去睇,
一係太深佢悶,一係太Dark佢好難Handle...
大佬⋯

老豆老母因為自己去死
自己推走摯親準備去死
摯親推走自己然後自己差啲死
知道自己啊爺係個pk之後全家死晒
冚家剷完寵物都死埋
係冚家剷嘅狀態毁滅自己國家

一般小朋友點消化
+1 都係睇咗呢幾套 一樣都係諗到香港
世事俾你看透
頭先睇完第四次 今次終於睇廣東話版
All Is Found 翻譯完冇左最重要個位 But not too far or you'll be drowned
搞到後面好多提及呢個位嗰陣都變左唔知up mud
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞