《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
最愛佢地對唱,多過佢地嘅single,因為我都係elsanna
first time in forever (reprise) 同 when we're together真係好正
尤其when we're together真係甜到漏油,我當時喊到傻左,仲喊得勁過之後睇Coco
我原本期待lopez夫婦會識做啲,今集整番首長啲嘅對唱比佢地,可惜..........
但老得好快..........
佢6年前嘅訪問正到痴線
雖然而家都唔差
唔知點解上面咁多人唔鐘意Anna
但Anna除左缺愛啲,一啲都唔港女
一聽到Elsa有事根本命都唔要衝埋去,今集又識衝去搶劍,又自己打火
雖然佢見仔就衝埋去,krisoff又當佢係兵咁收
但話到尾elsa先係true love,啲仔仔都係逢場作興

根本frozen最好睇係elsa 同anna之間嘅張力
第一集,elsa isolate自己,怕傷害到Anna;但Anna完全唔怕死,根本個家姐無理佢十幾年,但佢一樣可以唔要命衝去揾家姐,first time in forever (reprise)完全表演到呢種張力

第二集,老實講,個張力係表現得唔夠嘅
最理想嘅張力係,Elsa好想去尋找自我,做番佢自己,但又擔心Anna搞唔搞得掂;Anna好想保護Elsa,唔想佢再有咩危險,但又明白Elsa唔屬於Arendelle
今集做得做唔夠嘅係,我覺得Anna放走Elsa放得太易,至少比我地睇到佢有幾痛心幾掙扎,話哂都係true love呀,我原本聽the next right thing,以為係講緊Elsa走左之後,Anna自己一個係城堡,the next right thing = 做Arendelle嘅女皇繼續經營好王國
起前幾頁咪post左佢d相

佢唱歌超好聽
等緊佢地票房成績

今集會唔會為女神而更瘋狂
睇d短篇一開始已經爆喊,覺得佢地苦盡甘來

隔離d人見到我咁應該黑人問號
但老實講
olaf's adventure我都喊到傻左
對比之下,今集真係兩姊妹情緒牽動個tension好細,淨係哂恩愛,唔係好喊到
可能因為我唔同上面幾位巴絲打係鐘意elsa,我係鐘意elsanna 二位一體
呢個真呀...
淨係無啦啦最尾話分開就分開覺得好突兀,比啲掙扎我都好啲,明明成集都講永遠唔分開
諗起佢地係第一集之後真正相處時間得三年咋,since open up the gates... 傷心死我
一諗到Anna第二朝瞓醒家姐唔見左…
想去搵佢又冇雷公咁遠
Elsa去搵佢就話可以騎Nokk
咁Anna要點搵家姐
老迪死都唔肯出廣東話OST
spotify有齊所有文,包括煲東瓜
就係無廣東話
係...
Show your self 廣東話好好聽
今次故事真係奇怪D, 4個元素唔知點解要打ELSA, 又話有把善意既聲要ELSA 搵真相,搵到又冰9佢,唔係ANNA死跟嚟,就END ENDING

另外Kristoff 個段想出Lost in the Woods 隻歌,但係其實搵埋佢先出發要幾多時間,一係就一個人靜靜地出發, Kristoff 唔係度就唔理佢成班出發左,有鹿車都好,走快D
講起廣東話ost
當年入場睇Moana覺得勁好聽
但迪士尼出碟唔加廣東話版
不要再說了...個心好痛
講起Lost in the woods就嬲就算話揼抵左你,你都應該追上去呀,你最尾第一集都返轉頭追,你今集就坐係到唱首歌完就算

成程求婚,之後又afk
政治正確要show女權又唔會貶低男性
kris唔係度呢個鋪排算係咁
首歌根本劇透黎 Kristoff 成場就係森林遊走
唔知Anna可唔可以好似媽媽咁ah ah ah ah就叫到Elsa
4大元素一開始走去攻擊2姐妹都係因為阿爺留低啲蘇州屎

但係收服左火同風之後呢2隻元素零作用
拆壩個陣用齊4元素去拆咁仲好
今集kris成個弱智咁剩係識用條撚諗野
唯一用腦就係見到水壩同Anna講冇左水壩會沖爛Arendelle
御用鹿男雪橇
打9 Elsa原因: 睇下Elsa係咪可以駕馭到所有精靈既真命天女
如果可以,我日日都ah ah ah ah ,等Elsa黎搵我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞