《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
其實佢地老豆老母相識故事都可以拍返套短片或者整套xx奇緣之類
24 睇完一次中文,岩岩睇完一次英文
我都諗緊再唔再睇
好靚
我反而覺得第一集無第二集咁好睇
第二集係一套唔會令大人失望既動畫

啊呀丫呀~
成日覺得elsa個樣好淫賤
作為fans真係好開心出第二集同埋香港都上IMAX版

但點解粤配Elsa D歌唔搵返白珍寶唱 呀屌
"nothing is permanent" , except elsa's eyeshadow
天生
肯定唔駛化妝
伯母後生 中年都出過 未知青春期咩樣
點解會有人話佢係公主
佢由頭到尾都係女王

得anna 先係公主
變左兩次身
下集再變 應該會超三咁 變長髮?
Disney成日比人話批評 物化女性
其實女性觀眾仲多 根本市場就覺得 有線條 大眼先叫靚

別哭,姐姐為了守護森林,成了仙女。
你要戀愛結婚,生兒育女,照顧人民,把姐姐「人」的部份一起活下去。
我猜會有冰晶翅膀,四翼的。
她言行舉止很正經,但衣著性感。。。
反而妹妹穿得密實,但成日諗錫錫
冰河
其實Elsa都渴望愛情
你睇佢變完身望住老豆老母個樣就知佢都要啦
如果有第三集會唔會比個男人佢呢
細個似野蠻妹做左媽媽變左慈母
show yourself個到超靚
見到有 但唔靚
https://youtu.be/lSXtTlGK8sM
睇返第一集呢段真係好正,好有張力,睇到人好緊張
btw,呢段聽返粵語好怪。好好發癲
其實粵語真係好難填。音樂劇有時歌詞代替對白。而廣東話講同寫唔一樣,要填得岩音又保留到英文意思,就要用一d精闢句子同艱深書面用字,但廣東話平時唔會咁講野。
我覺得frozen 2首some things never change譯得幾好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞