《魔雪奇緣2 Frozen II》

1001 回覆
100 Like 91 Dislike
啱呀! 佢笑就笑,我有我繼續睇
如果唔係大自然懲罰,阿爺應該會起個Northuldra集中營
又唔笑得出聲
笑到流眼水

呢啲細節位第一集真係做得好正
仲有一樣,就係Anna 係ice palace 唱for the first time in forever, you don't have to be afraid 準備衝埋去捉住elsa果段,佢兩個嘅body motion同eye movement係做得好好,完全match到歌詞
loop左好多次
開頭一聽都覺得熟口熟面
點知直頭係90時代外國男子組合唱情歌個種MV feel 即刻笑到仆街 但係好多20後未必會明
男人就咪咁癲啦
do you wanna build a snowman? =

but睇olaf's frozen adventure
elsa話sorr its my fault that we dont have our family traditional
講完又一野閂埋個門
anna追過去都唔開
個下都好心痛
最後個張係日本shiseido賣聯名化妝品啲廣告呀 後面重有撥頭髮一幕
不過好彩elsa最後主動搵翻anna道歉如唔係真係好令人心up
個下我真係心諗 傻豬elsa又重蹈覆轍
ig 有男人留晒鬚著anna套衫去睇frozen 2
主動搵返Anna道歉,就知道佢有進步(但係今集又推開anna,不過唔怪佢因為真係太危險)
日本真係好識do 唔係講笑
我每次睇Olaf's Frozen Adventure都skip哂Olaf
淨係搵Elsa睇

呢個cos係咪冇出過figure?
冇見過
不過我而家抱住隻毛公仔就係著呢套
有無人有玩pin 地方細唔係好玩到figure
如果Elsa最後真係變les嘅話咁我人生仲有咩意義
真係好sweet又攬攬又撥頭髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞