budget 2k 求電腦用既音響推薦

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
直插電流聲係幾大, 每次抽插 3.5 插頭果下聲直頭嚇死人, 個喇叭會噴氣. 用左之前買落既手機/PC 兩用 cheap cheap usb dac, 經已無左電流聲, 剩番少少白噪聲, 但唔太明顯可接受.
因為MM 唔插任何線都有電流聲, 我仲諗住插DAC 冇幫助
你個DAC 係用咩線出比MM? 紅白RCA cable / 3.5MM to 紅白RCA cable / 3.5MM
我用呢隻 ahr192 之前 amazon.jp 賣千幾YEN, 再用轉插插 PC, 用番 MM 原裝條 RCA TO 3.5 線插呢個 DAC.

(借圖)
希望今次知事
karman kardon 啦
用底板內置聲卡配個幾千銀喇叭簡直多餘
咁你咪用幾千蚊聲卡配個百幾蚊喇叭囉
兩樣都多餘
如果你用幾千銀耳機插落手機聽歌我一巴打撚死你
但係其實都唔少人求方便會將cm耳機插iphone
試下去 HIFI 展睇下, 目測7成以上攞手機試耳機, 你係咪打撚晒咁多人先
咁仲有咩資格屌底板配勁喇叭?
你自己都講大把人手機試耳機?
手機點聽得到歌咖,最多睇吓youtube
買個勁喇叭只會放大底版聲卡啲缺點,不如慳返啲錢買第二樣嘢好過
有冇筆直500左右既喇叭推薦
主要係聽打機同睇片啲聲 冇聽歌 有立體聲更好啦
咁mm買咩sound card &dac好
海關check貨.其實一D都唔奇
嘩巴打
你抆個3.5之前熄咗mm先好過
你咁做好傷mm
個吓聲叫transient spike
同問
頂, 早幾個星期睇到個post咪好
而家做完哂功課, 都覺得mm 最適合我
幾時先做返199呀媽
要買邊樣好過 想學野
2k買Harman水母
買隻靚無線headphone仲好。
藍牙既話用咩聲卡有分別? 好似係喇叭入面decode
2K買咩都好,唔好買"音響"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞