budget 2k 求電腦用既音響推薦

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
mm上到294太貴

我本身用緊microlab 好似係1130 的2.1 喇叭

你呢對 係咪會比2.1喇叭更加好
新手勿插
預11號到 前日就到左
隻iloud 用 sportify web 聽落好垃圾
上youtube 搵hd res 試聲以經有分別
咁大獲,用sporty app聽歌多
我用開YOUTUBE聽歌
我用Spotify desktops, quality揀最高(即320kbps), 聽落完全冇問題

誠意推薦多次
http://noaudiophile.com/DSP_Corrections/IK_Multimedia_iLoudMM.php
用咗佢mm會再去另一個境地
iloud 開唔開隻支架好
windows內置 equalizer 改唔改到?
但只可以 adjust 部份 frequency....
感覺開左好 d, 其實我想再托高佢, 但諗唔到用咩穏陣又靚仔 d 既野
3/8" mic stand
https://rogueamoeba.com/freebies/soundflower/
mac撚係咪要down 呢個?
你install個時先揀咗裝apo去你個playback device

然後save個txt去config個folder到

然後開configuration editor, default config有好多filter, remove哂佢地
留番include嗰個

然後open yr saved txt
then save all

done and enjoy
佢將某段低頻filter咗,但又不失原本嘅bass
感覺平衡咗
衣啲file應該係人測完音之後較嘅

題外話,廣東歌嘅mixing真係被外國差啲,用monitor係真係聽得出個分别
係真係純靠歌手把聲支撐
好奇問下邊首歌令你咁諗
martin garrix再加mm=
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞