budget 2k 求電腦用既音響推薦

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
所有合成電路板都有底噪 平既喇叭唔敏感 所以唔覺得有

貴既喇叭都detail 位好清楚 同時底噪都清楚

解決方法應該有3個,1係無線播歌,一係唔經電腦主機板sound card 用獨立DAC 出聲,最後就係買張獨立sound card 插係主機板再出聲
㡳噪係咪講緊張個喇叭開最大聲,會聽到有電流聲?
係既話用乜source 都應該唔會有影響
係喇叭既問題
Mac用唔到
試下用呢個
https://github.com/nodeful/eqMac2

不過好撚多bug, 其中一個係無啦啦個聲量會自動較到最大, 差啲耳仔都無埋
Catalina裝都裝唔到😂
巴打你所講既應該唔係底噪

喇吧只係將你輸入既播放出黎, 如果無輸入"底噪", 佢係唔會發出聲音的
咁其實係唔係用藍牙播就解決左?
但用藍芽播出黎音質會唔會差好多?岩岩入左手mm,未到,想了解下
底噪係有線傳播附送既野, 原本唔應該存在
所以藍芽無線傳輸係唔會有的, 但藍芽d detail 位唔夠有線既多
而dac就係為咗整走底噪?仲有咩用處?
聖誕有知咩性價比高嘅dac?一千以下有無選擇?定犬平知咩意思?
想夾mm
放幾錢
簡單d講, 無dac即係用cpu內顯打機, 有dac即用獨立顯示卡打機
iloud 啱啱收貨,順豐竟然用左4日就送到,勁快 人聲幾厚,低頻其實都幾勁下,隻 pebble 可以收工。

幾號買仲未到
20號落單。
早你一日落都係SF仲喺英國
你幾時order!?Amazon?
Sor睇到了,自膠
咁點解唔買sound card? 因為dac可以俾我用手機藍芽播都用得著?
DAC可以多用途(電腦、PS4輸入)有啲甚至有耳擴功能,同埋有平有貴,平果啲$1000樓下都有交易
一千以下夾mm o唔ok? 有無咩好選擇介紹下
我放房俾電腦電話用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞