budget 2k 求電腦用既音響推薦

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
咩V數呀。而加係買條線唔係買火牛喎
如果你買火牛要睇V數之後睇A數。再之後睇個插口幾多MM
要睇三樣野
4.3人仔一條8字頭
識貨
我以為條野都要配返岩v 數既牛,,
睇黎係我同D sales表達得唔好..
佢地以為我要買牛
20k 其實都係入門 ..... hifi 嚟講
我都只係聽到最高16khz
想問隻iloud mm音量0嘅時候會好大聲類似電流聲”d”長嗚係咪正常?
唔插source 會唔會有?一般都係source到黎。
同埋如果有兩個source, rca同3.5mm唔好同時插住線,我果部會嘈到爆炸
音量較到0db 以下都會有改善。
藍芽佢未連到device 好似都會有啲noise。
另外,跟機條線好似連amazonbasic既線都不如。
我試過rac線一邊插住,另一邊頭唔插device,一樣有”d”聲

然後將rac線拔走,啲聲就冇咗鳥

唔插3.5或rac線,淨開bt都冇哩啲聲
rca
呢個post既始作俑者
即係你既意思唔好用佢條rca to 3.5mm?買過條?
導大家一齊升仙
有閒錢可以買啲靚啲既
導完人升仙。
又唔答問題
我又唔係玩得好專
無謂班門弄斧啦留俾專業人士解答
black friday 我係amazon買左 iLoud MM
港行賣緊3k,
我係amazon 16xx 免運費, 返黎買個$6 三腳蘇用5分鐘換頭搞掂

d 聲係正, 不過我想係度問,
我係bass head, 之前用開2.1 (用左10幾年)
而家無左個sub 好唔慣,
如果要加個sub (睇中AudioEngine S8),
有人係youtube 話可以就咁用個3.5mm 一開二既Y 插一邊駁部iLoud 一邊駁部sub, 然後再各自調大細聲同set 返個sub 既low pass 做可以

想問各位音響大大呢個方法得唔得? 定係要另外買舊類似amp 既hub 去調?
可以既。
灣仔電腦城二樓有間專賣線同蕉插既我前日見到有得賣

btw, 屋企有較剪介刀螺絲批既話, 自己剪左個美插換三腳插啦, 簡單又慳錢
感謝

不過部mm 無得調treble/bass, 如果用一開二線加部sub, 去到低音時會唔會mm 既bass 同個sub 既撞架?
你咁講我買唔買過條rca線呀
共同輸出到既頻率會一齊出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞