budget 2k 求電腦用既音響推薦

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
買條一百幾廿蚊既玩下囉。又唔肉赤既
見到款 usb dac 減好多, 好似都 ok
運費已經洗多50usd
唔肉赤就假了
咁低頻唔會過響咩?🤔
正常駁sub仔,主喇叭應該要較低個低頻?
噢... 試左係唔係source 問題先再考慮由平既野開始換起?
我冇用開sub唔太清楚要點較,應該係cut個sub既頻率?
即係cut走45hz 以上咁?
yes, 所以我先話, iLoud MM 無得set cut 低頻
只可以將sub 既low pass 校低佢
i.e., MM 最低可以潛到55hz
咁隻sub 就要set low pass 到大約55~60hz 左右
即係話高過55hz 隻sub 就唔會發聲

但問題係, 如果overlap (即係55-60左右), 咁overlap 位既聲可能會太響, 但唔overlap, 隻mm 下潛太深既位時可能會出現某d 弱bass 位 (即係主喇叭唔夠力, 但sub 又未切入既位), 我估會好難tune 到岩岩好

一般2.0 喇叭反而可以直頭熄左bass, 全部bass 交俾個sub 就搞掂

呢個係我既理解
如果要駁sub仔,細喇叭HD3感覺會好啲,本身預咗你駁

想問係咪咁就得
what is this?
想盲入,見到好似幾靚仔,一千多d有交易
唔係咁整咩
求教路
係咪即係開個txt 然後copy and paste 個張圖入面既文字?
再跟佢用default config 再開?
個喇叭早左5日到手
跟左上面咁做
真係好正 好滿意對喇叭
原來係咁 但同直接成個file 打開 有咩分別 做乜要include

有無收到貨既巴打可以講比我聽成個原裝盒總共幾重
因為唔知寄貨去集運另外用左乜Q包裝箱。成3.25KG
早幾日收左貨 而家喺屋企煲緊
好似差唔多 直送嗰度寫6.9lbs
即係3.1kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞