budget 2k 求電腦用既音響推薦

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
屌諗住呢兩日收到 點知最後卡住清關 卡左差唔多兩日 我朋友買MM DHL寄好快 點解我係順豐寄
我係usp
DHL 3日到咗
我玩左好多日
我已經加埋d50s 玩
有無人有清關經驗? 係唔係淨等就得,因為佢話順豐可能需要我比額外資料
一個字,等
等都好d,最怕要搞手續
頭先再check ,見到清關完成 希望星期日都會送貨
用咗分别大嗎?
Cas-1??
我用垃圾 notebook 3.5mm 同dac係有分別
只供參考:低音再實聲咗 背景再靜啲
我得一部fiio 無用過其他
headphone有隻hd650同dt990pro
無其他amp唔識比較
只能夠講起碼兩隻都推得郁, 同電腦直推好大分別, detail位多好多
kef egg
用緊Edifier R1700bt 有無需要升級
坡仔 creative 新出 t100
入門嚟講大家點睇
話說我早兩日手㾗走去擰吓轉吓device個3.5mm頭

啲電流聲就冇咗鳥

應該係接觸不良掛
睇過啲外國review, 普遍都係話$150 usd內好抵玩,出黎啲啲聲clear(音噪少) 同埋推得郁(唔一定係推得好) 高ohm headphone

負面野就有review話佢soundstage唔夠,同埋低音唔夠detail(我自己睇完review 後揾d 片黎感受過,係同戲院果d低頻有明顯差距)

不過負面果d野黎計,我覺得千零蚊呢個價錢做唔到都好正常
綜合reviews其他仲有唔好嘅野就係d制過少, 得db control/volume/input
第二樣con係無balanced output , 但我覺得買入門平價amp嘅應該唔會花大錢響線上面, 唔係太重要
買咗topping d10 ,打apex d 聲震撼得濟,要set 返細聲d
想問用咗dac 駁iloud mm,插耳機唔識自動轉聲落speaker 可以點解決?
錯過左優惠
部機幾靚仔...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞