人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
香港
佢地要既民主係天跌落黎
再唔係就有人免費幫佢地爭取返黎
要付出架? 要犧牲小我架? 佢地唔制架
有無民主? 有就好, 無就無辦法
到投票果陣, 一係失哂憶, 一係就識話人界票
乜無人諗過選舉制度本身都好大問題
從來捍衛一樣價值觀, 係需要有力量, 否則一切都係空想
當你對於捍衛自由,民主,法治既底牌係=消極不反抗
咁樣個結果咪只會係全部倒退囉
樓主

你真係好傻
傻在有外國offer都唔要 其實係外國發聲都得嫁 有時仲有說服力

希望你快啲好返啦 以下我咁講可能會俾人鬧
我冇你咁偉大 但曾經都為香港仆心仆命 好憂心 我想為香港出啲力 所以都返左黎香港

曾經有朋友話過我 大概係反國教個排 佢話 成日掛住香港前途 政治 搞到個人咁唔開心 憤世嫉俗 但連自己都未搞得掂 為香港咁憂心做咩 搞掂自己先啦 唔好諗到咁遠 當日我覺得好un耳
但呢兩年睇開晒 睇化晒 你以爲你做既野感動到其他人 但根本好多人覺得你咁做先係晒時間 有一大班人你係永遠都感動唔到 你死你事
香港無話事權,除左性別同個樣,三個根本一撚樣

同黑警審犯一樣,一個做惡一個做善良,氹你認罪

不過林鄭已經比人標籤左惡,曾俊華做善
agger
陳雲日日都話要移民
到宜家都未走
平時好少睇政事台d post,但樓主今次又講得好岩為港豬付出真係令我好後悔
之前雨革比人拉左好彩告唔入冇案底,如果唔係我真係會憎自己成世
依加搞好晒d野準備移民算,香港真係冇得救
認真

有得有得安居樂業, 日日有囡UN點解要民主???

民主係你班LIN登仔先睇到咁重,係出面既社會大把人唔CARE
最緊要有得住, 有旅行去, 有女UN

如果係有得安居樂業好似新加坡咁冇民主我唔介意,但你睇下出面個樓市先,係正常人負擔得到咩?再者就算比你上到車間屋係咪真係咁大先?
撐你 我日撚日睇新聞都唔明薯片有咩好 我心已死
港豬唔抵幫
講到好似得你一個受傷咁

大把無辜中立市民俾黑警打到入廠

雨革行得出黎個班全部預咗坐監坐一世
咁民主又真係小數服從多數喎👉👈
好似選舉咁

大多數暴政
認真

民主係你班LIN登仔先睇到咁重,係出面既社會大把人唔CARE

如果係有得安居樂業好似新加坡咁冇民主我唔介意,但你睇下出面個樓市先,係正常人負擔得到咩?再者就算比你上到車間屋係咪真係咁大先?

就係乜都唔正常 有樓個班仲點會出黎搞搞震
認真

係班窮後生無樓je

大把auntie uncle 一人渣幾層
佢d仔仔女女一人分到2層

係.. 大把地主.. 大把有錢佬...
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

咁請解釋何謂「真」民主,建基係乜野上面。
香港從來係一個特別行政區唔係國家,有啲野唔係你想點就點,你地所謂既反抗係咪想建設私人軍隊每日同政府打游擊?
人大咗會有其他負擔,有家人要保護,世界上唔係每樣野都黑白分明。
希望你大個會醒覺
認真

就係乜都唔正常 有樓個班仲點會出黎搞搞震

愈唔正常, 有樓果班愈強大
講到好似得你一個受傷咁

大把無辜中立市民俾黑警打到入廠

雨革行得出黎個班全部預咗坐監坐一世

講得岩,第一日你就應該有個覺悟
你企出黎,唔係為左人地,
係為左堅守自己心中既原則同理想

你亦應當知道,你所捍衛既香港,本來就包括左果班廢老廢中

事實就係咁殘酷,只可以講句樓主保重
認真

豬:係啊,但你搞亂香港,阻住我搵食啊嘛

對唔住囉依加即刻捐返入自己老母個閪到
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

咁請解釋何謂「真」民主,建基係乜野上面。
香港從來係一個特別行政區唔係國家,有啲野唔係你想點就點,你地所謂既反抗係咪想建設私人軍隊每日同政府打游擊?
人大咗會有其他負擔,有家人要保護,世界上唔係每樣野都黑白分明。
希望你大個會醒覺

金石良言 , 明既就明 , 唔明既只會繼續做傻事...
認真

係班窮後生無樓je

大把auntie uncle 一人渣幾層
佢d仔仔女女一人分到2層

你要咁離地咁我都冇野好講
算啦香港無得救,已經唔求可以有咩改變,每日做好自己就算, 要我幫佢他港豬努力埋,不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞