人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩
有能力就快d走啦
慘得過冇能力冇錢想走都走唔到
who fucking care anymore
講開又講,我終於明點解有人做建制派搞死香港
我都好想做
走喇 快d走 唔好留戀
講開又講,我終於明點解有人做建制派搞死香港
我都好想做

if you can't beat them, join them.
保唔住就搞冧佢?
見到港豬就好笑
唔好再番黎
我屋企等埋細妹下年考完dse 就走

利申:揸bn
身同感受
生愛滋唔後悔?
敬佩你當日企出嚟
但後乜撚嘢悔啫,人生在世無咩幾件事值得自豪,我覺得你第日老咗臨死嗰陣都係拎返呢單嘢出嚟打丁
敬佩你當日企出嚟
但後乜撚嘢悔啫,人生在世無咩幾件事值得自豪,我覺得你第日老咗臨死嗰陣都係拎返呢單嘢出嚟打丁
有能力好走喇 作為香港人 感謝你曾經既付出
得閒記得返黎食下魚蛋啊
港豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞