人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
淨係睇呢度,有更新就要撚鳩啲CD Rom嘅心態一樣,到呢班人上到位,都只會用權力去撚鳩班上唔到位嘅人。
爭取自己理想而犧牲有咩好後悔?
理想係就算你瞓左身都未必得到任何野
唔好講到全香港欠左你咁,無人應承過你啲咩
我要真普選...特首開fb r 水吹
!!!
祝巴打身體健康生活愉快
巴打,我地對你唔住
爭取自己理想而犧牲有咩好後悔?
理想係就算你瞓左身都未必得到任何野
唔好講到全香港欠左你咁,無人應承過你啲咩

push
唔好絕望,老套講句毋忘初衷
香港人咁撚豬兜
即使有民主只會搞死香港
獨裁統治班賤民就啱曬
出黎社會就知道 根本好多香港人都係自私
其實諗返起 點解要支持一個乜都做唔到既革命呢?
有d人本來就無咩資質,大學入唔到又懶又唔係咩醫生律師,比票佢投佢都唔識分析
香港好食好住,飽你唔親餓你唔死,要民主做咩
抗爭好多都係想有一番作為又離開唔到既年青人
可惜香港最多就係上哂岸或者滿足現狀既人
算啦 走得好走
今日去造勢大會班友 笑左
未至於後悔
樓主好波
有錢我都想走
樓主小心身體

過多兩天,淋病當選大家仲失望
佢已經有600票以上
有得走不知幾好呀

你仲覺得有希望咩香港
今日個on9造勢大會明明自己無票投
做到好似自己有票咁 我真係唔明有咩好支持好撐

香港人就係事不關己 唔影響到自己既關我咩事
大陪份人唔去理 唔去關心 做咩永遠都團結唔到
仲要浪費自己啲時間人生去幫呢班人做咩呢
你地有眼睇啦 我地班新一代淨係識玩 溝女
得過且過 會員回覆單嘢都可以玩成晚
反而自己嘅未來就唔去理 咁仲有咩好堅持落去
忽忘初衷 唔好笑死人啦

認真樓主有能力可以走嘅 希望離開然後你好好生活
唔好忘記 點樣真正做返一個人

我就無能力離開嘅 只可以祝福你
繼續係呢個城市過得過且過

利申 曾經有過希望既一位小市民
陰公。。。
有d人本來就無咩資質,大學入唔到又懶又唔係咩醫生律師,比票佢投佢都唔識分析
香港好食好住,飽你唔親餓你唔死,要民主做咩
抗爭好多都係想有一番作為又離開唔到既年青人
可惜香港最多就係上哂岸或者滿足現狀既人

So true
我地新一代根本見唔到自己未來
點撚樣叫我地妥恊先?
可能遲早我地會被迫融入
但唔代表我地宜家唔可以搏盡
永遠改變都係新一代帶起
因為我地睇呢個世界嘅角度
同上一代已經唔同
有啲嘢,係我地嘅尊嚴
快啲走啦
我都準備移民
香港無得救,係一回事,你後悔係一回事,政治現實就係要薯片上位,做奴隸的我們可能有得休息下,但林病上就繼續吸乾。
你可能話點解我地要做奴隸,sorry 97之後大家已經係奴隸,唔該面對現實。有得走好走,唔好望返轉頭
push
同情樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞