人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
到左而家喱個地步我諗各路義士最想要大家o既支持
認同佢地做o既事係o岩....
即使你係冷靜過後覺得佢地或者無必要咁做
但係當時當刻就係可能一個人一個動作就可以改變到社會
希望當時有共同理念的人會記返起
但係眼見連登好多人都對義士冷嘲熱諷 ......
香港就係比班黃絲港豬累撚死
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

咁請解釋何謂「真」民主,建基係乜野上面。
香港從來係一個特別行政區唔係國家,有啲野唔係你想點就點,你地所謂既反抗係咪想建設私人軍隊每日同政府打游擊?
人大咗會有其他負擔,有家人要保護,世界上唔係每樣野都黑白分明。
希望你大個會醒覺

金石良言 , 明既就明 , 唔明既只會繼續做傻事...

關咩事,講緊班人不知所謂
下下拎屋企人出黎做擋箭牌

咩關咩事,講班人係不知所謂有睇文都get到,我已經係跳落去下個議題,你想啲人點做?

其實唔想同你班失敗主義者嘈,放棄係好簡單既一件事
堅守既自己文化,平時關心多啲政府政策
上街發表自己意見去抗赤化

香港係中國統治緊無錯,但如果你連自己都堅守唔住,率先淪陷,就算將來有機會,都唔會把握到

泛民繼續有工開
其實班本土派最令人反感就係成日話幫香港人企出黎, 爭取D咩

根本好多香港人唔想要你地所謂爭取既野架

下....
一向都話哂鳩氣 成班懶係有思想,受朋友影響先,睇完facebook 19文先出去hea坐下順手溝埋女ig打下卡咁炸ma,你估真係同你講民主咩,仲搵

其實班本土派最令人反感就係成日話幫香港人企出黎, 爭取D咩

根本好多香港人唔想要你地所謂爭取既野架

下....

香港人好想要最高工時
係為香港人企出黎既就做野爭取啦
Ho ball
自己on9
香港仆街
我唔怕抗爭失敗 但我好怕抗爭失敗之後比同路人背棄完仲要話我抵死
笑死人 抵撚死 看得自己那麼高
d 廢老傻得好可怕
正評
take care bro
認同

為班on9真係唔值
抵撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞