人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
駁唔到
我為當日出過黎感到羞恥
撐返個講明會強姦你嘅人到底做乜鳩
制度不變,邊撚個做都一鳩樣。

見到薯片就濕撚晒,豬真係永遠都係豬。

佢同奶媽胡國興甚至689貪曾老懵懂會有乜嘢唔同? 或者佢地同薯片又會有乜嘢唔同?

痴閪線。

人總要有希望,既然冇選擇,冇能力移民,更冇能力革命,唯有將自己希望寄託係品客身上。

佢係乜出身嚟自港共唔係問題,只希望佢可以改變香港政治死局。

未必啱聽,但呢樣應該係社會大眾既諗法。

咁鬼国壓落黎,你聽唔聽?

所以制度不變,邊個做都只係鬼国傀儡。
呢個係香港最根源嘅死局。

我認同,但呢個真係死局,我都想聽聽大家有乜意見可以解決
!!!!!
巴打,加油

前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

咁請解釋何謂「真」民主,建基係乜野上面。
香港從來係一個特別行政區唔係國家,有啲野唔係你想點就點,你地所謂既反抗係咪想建設私人軍隊每日同政府打游擊?
人大咗會有其他負擔,有家人要保護,世界上唔係每樣野都黑白分明。
希望你大個會醒覺

金石良言 , 明既就明 , 唔明既只會繼續做傻事...

關咩事,講緊班人不知所謂
下下拎屋企人出黎做擋箭牌

有邊個無屋企人?包括衝擊嘅義士,
問題係有一大堆人喺咁網上罵,叫佢落場都話不了,
我就唔明落場行行企企有幾危險。

講黎晒9氣
個個都有老豆老母生嫁啦
全世界幾千年歷史搞革命邊個無包袱

根本係free rider 性格
有成果咪又係享受埋一份

其實有無諗呢個成果唔係個個都想咁大風險去爭取
幾千年搞革命一般都係等到個國家積弱先會成功

香港從來係一個特別行政區唔係國家,有啲野唔係你想點就點,你地所謂既反抗係咪想建設私人軍隊每日同政府打游擊?
人大咗會有其他負擔,有家人要保護,世界上唔係每樣野都黑白分明。
希望你大個會醒覺

講黎晒9氣
個個都有老豆老母生嫁啦

有成果咪又係享受埋一份

香港人等唔到咁耐 已經絕咗種
而加個情況咪就係長毛參選時講既野囉
因為lesser evil就俾哂D票薯片
到時佢真係拎住民意授權推23條, 拎住民意授權推831, 拎住民意授權俾屎你食, 你仲邊有聲出

但果時就個個都屌長毛搞事
你話策略上食舊無咁臭既屎還食舊無咁臭既屎,都唔撚洗一路食一路周圍同人講好好味嫁!

諗起呢班友就係講過咩雨傘精神既人就想嘔
有時真係好灰 其實香港人根本唔想有民主,為佢地打生打死支持都無句
保唔住就搞冧佢?

選呢兩個出黎都會冧
樓主,有個律師見到你個case,想你申唔申請索償?
( 唔係R job )
你話策略上食舊無咁臭既屎還食舊無咁臭既屎,都唔撚洗一路食一路周圍同人講好好味嫁!

有時真係好灰 其實香港人根本唔想有民主,為佢地打生打死支持都無句
依家先知?
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

希望你大個會醒覺

講黎晒9氣
個個都有老豆老母生嫁啦

有成果咪又係享受埋一份

出唔到黎大家都明, 唔想負風險大家都知
但點解要屌一班比你更勇更前更堅定既人呢?
正評係我俾既!

依家先知?

其實有幾多人單純想要民主?
只係而家生活得唔好,認為有左民主會變好,先支持
如果第二樣野會令佢生活好,佢地一樣支持架。

好多時民主只係口號,好生活才是目標
口號幾時都可以換
認真

有得有得安居樂業, 日日有囡UN點解要民主???

民主係你班LIN登仔先睇到咁重,係出面既社會大把人唔CARE
最緊要有得住, 有旅行去, 有女UN

如果係有得安居樂業好似新加坡咁冇民主我唔介意,但你睇下出面個樓市先,係正常人負擔得到咩?再者就算比你上到車間屋係咪真係咁大先?

係班窮後生無樓je

大把auntie uncle 一人渣幾層
佢d仔仔女女一人分到2層

你要咁離地咁我都冇野好講

唔係離地.. 我想講大部分人都係咁有錢
所以先得咁少後生仔出黎抗爭

其實... 諗清楚啦.. 有錢有樓的人真係太多 , 佢地唔會出黎同你衝

佢地住開公屋就以為個個都咁窮

得閒叫佢地去太古城,又一村果D走轉
睇下人地D小朋友係點生活

其實我想話大把公屋撚係內地有地有樓
到最後冇人記得班烈士
同樣後悔出過去
依家支持林鄭攬炒

agger
認真

有得有得安居樂業, 日日有囡UN點解要民主???

民主係你班LIN登仔先睇到咁重,係出面既社會大把人唔CARE
最緊要有得住, 有旅行去, 有女UN

如果係有得安居樂業好似新加坡咁冇民主我唔介意,但你睇下出面個樓市先,係正常人負擔得到咩?再者就算比你上到車間屋係咪真係咁大先?

係班窮後生無樓je

大把auntie uncle 一人渣幾層
佢d仔仔女女一人分到2層

你要咁離地咁我都冇野好講

唔係離地.. 我想講大部分人都係咁有錢
所以先得咁少後生仔出黎抗爭

其實... 諗清楚啦.. 有錢有樓的人真係太多 , 佢地唔會出黎同你衝

佢地住開公屋就以為個個都咁窮

得閒叫佢地去太古城,又一村果D走轉
睇下人地D小朋友係點生活

其實我想話大把公屋撚係內地有地有樓

我意思係香港出世土生土長
但爸媽係大陸嚟嗰啲
好多都係內地有資產
好多好多人都唔係大家諗到咁窮
已經報左督察 希望做到速龍 見示威者就打

到時有冇打算行山再CALL消防,令自己柒出宇宙呀

到時我有槍有炮
but you are nothing
鐘意就扣你48小時 求其屈你啲罪 區院又釘死你既

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞