人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
希望樓主可以早日康復

大家當日行出黎係為香港,為自己,為自己下一代,如果係為香港人根本唔值得
樓主多謝你,好感謝你曾經同其他有相同價值觀嘅義士一齊企出黎!
但原來好多時係我地一廂情願,香港人民智未開,比民主佢地仲大鍋。
所以,走得好走,留得青山在,為自己奮鬥吧。
後悔無所謂,但最緊要係可以堅守自己嘅信念,同道中人必定他朝再相遇,互相扶持!
樓主多謝你,好感謝你曾經同其他有相同價值觀嘅義士一齊企出黎!
但原來好多時係我地一廂情願,香港人民智未開,比民主佢地仲大鍋。
所以,走得好走,留得青山在,為自己奮鬥吧。
後悔無所謂,但最緊要係可以堅守自己嘅信念,同道中人必定他朝再相遇,互相扶持!

冇架喇 信念有撚用咩 不過樓主都好 你第時風濕痛 舊患復發 你可以同你班子孫講你果陣為左香港on99咁比人打 多謝有我地班垃圾港豬啦
vvvv
華人國度唔配有民主呢樣嘢,華人就係咁撚具備奴性,冇奴性嘅話就唔會可以轉咁多朝代都仲未成功建立民主共和政體。
巴打你講咗我心聲出嚟
每次聽到啲人當正薯片係寶我都好撚嬲好撚傷心
點解經過咗咁多事思維都冇進步過
巴打

唔好放棄 大家一齊加油 相信香港仲有好多真正既同路人
大家終於明白舊年年尾我話移民好過
華人國度唔配有民主呢樣嘢,華人就係咁撚具備奴性,冇奴性嘅話就唔會可以轉咁多朝代都仲未成功建立民主共和政體。

台灣都叫成功吧?
我有錢都一定會移民 對香港人真係已經死哂心 可惜窮撚一名仲要揸特衰護照
一路覺得香港要既係李光耀而唔係帶嚟真民主既人 無希望就無失望

Btw多謝巴打

同意,根本果陣大家企出黎嘔係因為冇民主,而係對將來失望。
今日如果其中一個候選人可以做到好似李光耀咁根本冇可能會再有人講港獨講民主
啱呀 我而家好慶幸雨革冇比龜落單
所有留案底嘅人就真係做左裂士 咁就一世
連撐831, 100%推23條嘅人都撐得落
我好卑微 但自己就唔會再對香港人有任何期望
睇到曾俊華直播D人D留言,D人真係當左佢係救世主咁撚樣
同意 諗返之前做既所有野都覺得自己on9
支持薯片唔想林鄭當選都算
使唔使好似做撚晒人地fans當正人地好撚好咁

人地做乜關你閪事
洗唔洗下下問你意見呀
搞掂自己先啦你

咁人地講自己意見又關你咩事呀
咁得閒係度話人不如搞掂自己先啦

好似係佢屌人先
先後次序都唔識分 衝出嚟柒
算啦,香港搵錢就唔錯,但唔好講咩民主啦
too long didnt read
巴打有能力好走了
只可以正評畀個支持你樓主
祝你早日康復
我都對香港人死心,根本唔配有民主自由
等緊攬炒
中共唔會比胡國興當選
乜你以為仲有選擇咩?

你搵到第四個人選先算啦
長毛都唔選啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞