人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
最令人心灰意泠既係
屌同路人既次數仲多過屌敵人
支持薯片唔想林鄭當選都算
使唔使好似做撚晒人地fans當正人地好撚好咁

人地做乜關你閪事
洗唔洗下下問你意見呀
搞掂自己先啦你
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

咁請解釋何謂「真」民主,建基係乜野上面。
香港從來係一個特別行政區唔係國家,有啲野唔係你想點就點,你地所謂既反抗係咪想建設私人軍隊每日同政府打游擊?
人大咗會有其他負擔,有家人要保護,世界上唔係每樣野都黑白分明。
希望你大個會醒覺

金石良言 , 明既就明 , 唔明既只會繼續做傻事...

關咩事,講緊班人不知所謂
下下拎屋企人出黎做擋箭牌

有邊個無屋企人?包括衝擊嘅義士,
問題係有一大堆人喺咁網上罵,叫佢落場都話不了,
我就唔明落場行行企企有幾危險。
真心覺得樓上幾位巴打講得幾岩
某部分落井下石同扮到懶清高看破一切
呢堆人同說話真係好un耳同肉酸
成撚日香港人笑香港人
真係淨係得香港人先會講得岀
你唔撚係香港人呀依家,大部分人係港豬亦唔見你有咩高見,最撚肉酸就係你呢種人。
支持樓主既說話,有得走真係走
有d說話我唔太識講,多謝樓主為香港付出
!!!!
支持樓豬背棄港豬

雨革有幾多人上街,就已經知香港得返幾多「餘孽」

搵到錢就走。國家大事,與我何幹
我真係好鐘意香港

lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?

民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主

但我唔想個心都再受傷

香港從來係一個特別行政區唔係國家,有啲野唔係你想點就點,你地所謂既反抗係咪想建設私人軍隊每日同政府打游擊?
人大咗會有其他負擔,有家人要保護,世界上唔係每樣野都黑白分明。
希望你大個會醒覺

講黎晒9氣
個個都有老豆老母生嫁啦
全世界幾千年歷史搞革命邊個無包袱
!!!
我呢啲冇機會走點算
習近平就係知道你地少少甜頭就氹得掂,輕鬆推23條,831,大家又支持

我都係睇完個post就覺得好灰
自己79日訓街原來係無意義架

呢d講法真係on79
邊個同你講瞓79日就有民主?
有用就做,無用但有意義就唔撚做
咁79日前你幫香港做過乜?

瞓完無用你執到啦
你地最睇唔起既強國唔係無用咁簡單,係會無命,會陷家產
但人地仍然前仆後繼爭取公義

瞓嗰幾日街,麻煩唔好講到自己去打哥斯拉咁撚大
呢d係溫室小花所為

支持
成撚日拎佔過中嚟打飛機
屌 訓完79日就爭取到 咁中共就收得皮啦

得罪講句 咁樣講真係好撚on9
你出嚟幫手 係型 係威 係有份出力
但其實真係冇資格屌其他人冇出嚟幫手果d乜乜77
大佬 唔撚係個個都好似你咁勇猛咖嘛
你係威
但你冇理由自願出完嚟之後屌9人地冇份仲係到呻後悔咖
老老實實 咁撚後悔當初就唔好撚出嚟啦
失敗左就係到怨其他人
凡事都咁撚易成功嘅話 香港都有700萬個誠哥啦

雖然我唔知上面果位巴絲係咪溫室小花
但係佢話冇意義咋喎
第一個回覆既巴打好似睇錯字咁
同埋邊忽睇到佢鬧人冇份
冇意義可以有好多意思
小至令人反思 care多d個香港etc
不過真實的確證明 唔care既人就係唔會care
只會覺得你自己白痴攞黎
同埋阻住地球轉
但希望你地唔好為鬧而鬧
咁鐘意教訓人就搵個講得極端d既人黎反駁
支持薯片唔想林鄭當選都算
使唔使好似做撚晒人地fans當正人地好撚好咁

人地做乜關你閪事
洗唔洗下下問你意見呀
搞掂自己先啦你

咁人地講自己意見又關你咩事呀
咁得閒係度話人不如搞掂自己先啦
好在香港無一人一票👍🏻😂
絕對認同你講既野
絕對認同
下次投票唔會再投比任何一個泛民

比咁多錢仲要3年都醫唔好就轉醫生啦 洗唔洗介紹個醫生比你
我真係好鐘意香港

民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主

但我唔想個心都再受傷

希望你大個會醒覺

講黎晒9氣
個個都有老豆老母生嫁啦
全世界幾千年歷史搞革命邊個無包袱

根本係free rider 性格
有成果咪又係享受埋一份
最令人心灰意泠既係
屌同路人既次數仲多過屌敵人

Agree
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞