人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
有得走好走
巴打保重
向樓主致敬
but, 世界就係咁,建議樓主唔好咁執著
支持薯片唔想林鄭當選都算
使唔使好似做撚晒人地fans當正人地好撚好咁

依個真係重點 當大家真係要兩害取其輕
但係個9個好似做撚曬fans咁 都唔知做乜撚
支持薯片唔想林鄭當選都算
使唔使好似做撚晒人地fans當正人地好撚好咁

依個真係重點 當大家真係要兩害取其輕
但係個9個好似做撚曬fans咁 都唔知做乜撚

好記得有句話,永遠唔好信政治人
但班友好似追星咁追,身為澳門人本身對澳門已經冇曬希望,對香港仲有一絲希望。
但係e段時間真係得啖笑,所以話media影響力幾大,之前蘋果日日屌尻曾,而家日日歌頌佢
香港無架啦,成班白痴加新移民
有得走你就好走啦!

依家既香港由鳩佢死啦,反正唔死都無用
push
近年真係覺得香港人唔同咗
愈嚟愈睇唔清世道
又自私
永遠為反而反冇自己立場主見
政治呢啲總係事不關己咁唔去理
最終搞到自己盲撐
仲要連撐緊咩都唔知仲聲大夾惡
接受現實啦
聽到袋831
我就知道
我2014年9月28日出黎
係一件錯事
見到啲人講乜野
:香港冇要求你
:唔好講到自己咁偉大
個啲呢
其實我都覺得,認同
所以見到你地 我就知走係唯一方法
因為有你地係到 香港都唔會有一個好出路

留依啲言個啲 如果係五毛都ok
如果係同路人 咁就算喇
香港人想生活好啲 不可能
好欣賞樓豬肯為香港轉變踏出第一步,但無可奈何社會大部分人放係首位既係生活而唔係民主。
民主可能係我地最終嚮往嘅價值觀。
但要先處理好民生,房屋,工作等問題,市民生活安逸先可以鞏固呢個核心價值,否則大多數人目標只會停留於現況,唔會捨棄現有「尚算」安穩既生活,莫講話追求甚麼價值觀。
近年開始醒覺大部份香港人同支那人都係一樣思想咁低賤 根本為班咁自私又無獨立思考既港豬流血係唔值得 不過無論點都感謝巴打同一眾曾為香港付出既革命義士 你地既付出相信每一個真係想為香港好既人都唔會忘記
Sorry真係唔係好明求教 民主唔係少數服從多數咩

佢地班窮撚識西咩

如果香港班中產,偽。現實主義者,成功人士,民主精英 係好似閣下咁
唔怪得香港搞左30年都未有民主
!!!!
發夢當年辭埋份工晚晚去守旺角, 比警渣打到傷哂, 果排完全零娛樂成個生活都係得番政治, 到頭來港豬原來只係想要真俊華 早講呀嘛

樓主有得走好走啦, 多謝你為香港既付出 早日康復!
薯片講到明支持23條立法

一陣佢當選,大家唔好喊
中央都係順應民意
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

講咁多 咪又係走

有後路就走啦
薯片講到明支持23條立法

一陣佢當選,大家唔好喊
中央都係順應民意

而家未幾好,全城支持23條同831,以後唔使再分乜野藍絲黃絲
you deserve better
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

樓主,我由頭到尾都係話戴耀廷利用學生年輕人及本土幫背後金主做事,明白就好了。讀完書第日返香港先再同佢地計數。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞