人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
先唔講你7唔7喇
都過左去
講到口水乾

不如你教我地
而家呢個局面
可以點做
唔撐林鄭
又唔撐薯片
然後呢?
成班港豬 連連登都係咁
屌那星
連香港中箭都醒過你地班仆街
香港人無撚得救

而最撚憎嘅仲要係成班豬冷嘲熱諷出過黎嘅人話無人求你出黎
屌你啦
依個post好撚多

成日都嗌香港人無撚得救
成班港豬
唔煩咩
你當初為咩企出黎?
佢地話無人想我地企出黎咪由佢地講
見成功率低左就放棄唔玩?
你嘅決定、犧牲我尊重同敬佩
但請唔好再一直散播失敗主義

有位巴打講得岩
就連連登仔笑開嘅環保撚左膠 所堅持嘅信念都比我地強

同埋唔好睇到呢度個個都係真巴打
見到有啲五毛借機落井下石

認同

而且改革從來都係由少數推動,果班真正推動社會嘅人根本冇時間日日喺度宣揚失敗論,而係會默默創造出希望。因為其實大家都深知鬧人港豬唔會令人醒覺,只會令人心淡失去希望,講多的確係無謂。

對樓主落井下石嘅人咩心態,大家可想而知。我亦無意同佢地辯論。

堅持才有希望呢句係老土,但從來都啱。願樓主早日康復,唔好俾啲無謂嘅言論打沉。時勢愈亂,心愈要堅定。

#我講野係老土你吹咩

有得走真係早走早著....
港豬真係唔抵可憐
Wfc bye
已經報左督察 希望做到速龍 見示威者就打
已經報左督察 希望做到速龍 見示威者就打

到時有冇打算行山再CALL消防,令自己柒出宇宙呀
制度不變,邊撚個做都一鳩樣。

見到薯片就濕撚晒,豬真係永遠都係豬。

佢同奶媽胡國興甚至689貪曾老懵懂會有乜嘢唔同? 或者佢地同薯片又會有乜嘢唔同?

痴閪線。
有得走快d走
想走都走唔到
薯片有講過反831同23條咩? 班泛民竟然去撑一個建制派 港豬真係港豬,本質上同支那人無分別
有d葡萄樓主起碼有得走

佢同奶媽胡國興甚至689貪曾老懵懂會有乜嘢唔同? 或者佢地同薯片又會有乜嘢唔同?

痴閪線。

人總要有希望,既然冇選擇,冇能力移民,更冇能力革命,唯有將自己希望寄託係品客身上。

佢係乜出身嚟自港共唔係問題,只希望佢可以改變香港政治死局。

未必啱聽,但呢樣應該係社會大眾既諗法。
認真

有得有得安居樂業, 日日有囡UN點解要民主???

民主係你班LIN登仔先睇到咁重,係出面既社會大把人唔CARE
最緊要有得住, 有旅行去, 有女UN

其實真係幾足夠
前提係有個合理嘅住所先
我為香港企出黎
亦都係為自己
只會感嘆香港人係唔配有民主
但係呢個係我自己要追求嘅嘢
!!!!!
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

一早就申請左去外國
冇諗過香港有得救
自己諗自己啦香港人
個選舉無票投,邊個做都一鳩樣
想要民主一係移民一係重新投胎去西方發達國家
反閪抗咩,武器都唔多件 ,靠口靠文字?人大屈你機啦
咁民主又真係小數服從多數喎👉👈
好似選舉咁

呢啲叫民粹

痴閪線。

人總要有希望,既然冇選擇,冇能力移民,更冇能力革命,唯有將自己希望寄託係品客身上。

佢係乜出身嚟自港共唔係問題,只希望佢可以改變香港政治死局。

未必啱聽,但呢樣應該係社會大眾既諗法。

咁鬼国壓落黎,你聽唔聽?

所以制度不變,邊個做都只係鬼国傀儡。
呢個係香港最根源嘅死局。
【特首選舉】民意不等如民主:慎防跌入Good Cop與Bad Cop的陷阱|黃偉豪|01博評
http://www.hk01.com/article/79543
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞