人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
薯粉仆街啦
同樣後悔出過去
依家支持林鄭攬炒

同意
薯片未又係溫水煮蛙
我都搵左個拎bc既 女朋友,下年同佢結婚
香港唔撚再開我事

咁結衣留返俾我啦
香港人唔配有民主,放長雙眼等攬炒,一齊落地嶽
咁就已經後悔就咪撚講到自己咁偉大啦 你呢d偽善撚真係比人打死都唔抵可憐,好行唔送
sorry
睇左烏克蘭推翻總統段紀錄片,我就覺得香港無得救

理性,非暴力喎,你睇人地流左幾多血死左幾多人都要留守鎮地,唔係好似學x咁叫人撤退唔好流血,而家搞到流血個班白流,又搞到燒垃圾桶都要坐監
無後悔 至少努力過
只可以接受自己係小數
只可以接受香港人唔想要民主
間間茶餐廳
部部電視機長開播住TVB果陣
你有冇出過聲?
移民同啲蝗要逃離蚛蟈有乜分別
薯粉仆街啦

睇到班薯粉就知有一人一票都係無用.
走啦巴打
多謝你
祝一生平安
好悲哀 但又好現實
我到而家都諗唔明點解啲人要個親民但推23條831既薯片 都唔要胡官

多謝巴打為香港既付出
身體健康
五毛呢幾日好落力開post
咩支持林鄭,你要死你死埋我果份
冇證明你話你切柒都得架啦
希望樓主早日康復
個個都話後悔,咁當初你地係想爭取到咩呢?
真普選?連特首都要中央任命
你諗住訓幾日街就成功爭取?
唔係話潑冷水,係要認清自己爭取個目標係邊度
我唔會話人天真,但都唔好話港豬前港豬後
港豬一日未到無樓 仲有舊屎俾佢食下 佢地都唔會出黎抗爭 根本無力改變現狀 年輕熱血同清楚狀況寶係佔少數
無人要求你出黎嫁啵,自己比人打比人拉抵死啦

食屎啦,講依句既一定係屋企人有份消費香港賺錢,自己出世有層樓果啲
我想第時自己仔仔女女可以感受下香港有幾好,果種自己慢慢努力下儲下錢買樓買車既成就姐。
𠵱家?慢慢儲錢都未必買到 咁人生仲有咩樂趣?你地屋企人有錢有樓又點,你個人都無成就感,不如死撚左去啦。同隻豬一樣,食屙訓玩
非常認同。
警察打人,有錢收
被人捉,前途其他乜都冇
成班港豬 連連登都係咁
屌那星
連香港中箭都醒過你地班仆街
香港人無撚得救

而最撚憎嘅仲要係成班豬冷嘲熱諷出過黎嘅人話無人求你出黎
屌你啦
依個post好撚多

成日都嗌香港人無撚得救
成班港豬
唔煩咩
你當初為咩企出黎?
佢地話無人想我地企出黎咪由佢地講
見成功率低左就放棄唔玩?
你嘅決定、犧牲我尊重同敬佩
但請唔好再一直散播失敗主義

有位巴打講得岩
就連連登仔笑開嘅環保撚左膠 所堅持嘅信念都比我地強

同埋唔好睇到呢度個個都係真巴打
見到有啲五毛借機落井下石

認同

而且改革從來都係由少數推動,果班真正推動社會嘅人根本冇時間日日喺度宣揚失敗論,而係會默默創造出希望。因為其實大家都深知鬧人港豬唔會令人醒覺,只會令人心淡失去希望,講多的確係無謂。

對樓主落井下石嘅人咩心態,大家可想而知。我亦無意同佢地辯論。

堅持才有希望呢句係老土,但從來都啱。願樓主早日康復,唔好俾啲無謂嘅言論打沉。時勢愈亂,心愈要堅定。

#我講野係老土你吹咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞