人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
邊個中醫收成千
前幾日睇完中醫,又俾左成千蚊藥金
雨革果陣條腰食完一棍,之後盤骨移位,三年都未好
真係好痛,但我真係好驕傲我為呢個地方努力過,
我由日日想走,去到唔要外國offer留係度,
我真係好鐘意香港

但你班香港人係咪痴左線?撐林鄭仆街死好合理
但撐薯片?你班人係咪癲撚左啊?
lesser evil要歡呼嘅咩?lesser evil要衝去握手嘅咩?
你班人根本無當人係evil,直情做人地fans
最好笑係尋晚見到羅冠聰個白票聲明,
屌,我都唔鐘意佢,但佢真係有道理喎,
唔撚守住原則,做咩野反對派?做咩野民主派?

跟住我望下啲留言,民主=民意又講得岀,
民意重要過原則又講得岀,最痴線係話
民主精神係少數服從多數

真係扺你班香港人無民主
質素差,邏輯差,連鬥志都無
有得安居樂業就唔撚洗民主了
義士入獄?學童自殺?唔撚理了

我已經為你班冚家産浪費左人生黃金嘅三年
身體受傷,算。我當交學費
但我唔想個心都再受傷

祝你班薯粉呢世無民主,仆街死
我決定申請返去外國,香港你地慢慢玩

咁請解釋何謂「真」民主,建基係乜野上面。
香港從來係一個特別行政區唔係國家,有啲野唔係你想點就點,你地所謂既反抗係咪想建設私人軍隊每日同政府打游擊?
人大咗會有其他負擔,有家人要保護,世界上唔係每樣野都黑白分明。
希望你大個會醒覺

人永遠係追求更美好既生活,有人選擇同一個倒退緊既國家同化,但如果係心願誠服,好似閣下咁「現實」去睇
咁日後既野就咪怒
HKTV 發唔到牌唔好怒
蝗國整多個沙宜比香港受時 唔好怒
政府強拆拆到你屋企時唔好怒

真係講「現實」既,香港根本一早玩撚完,其實講咁多廢話做咩?返屋企訓教算啦
[quote]咁民主又真係小數服從多數喎👉👈
好似選舉咁

係呀全民投票嘅話。
依家係小圈子,市民要透過議員代表,咁嗰陣個議員係講自決嘅,你buy先會投,所以個議員會係自決派。而自決派/泛民 聽嘅「民意」就係投佢嘅人,因為佢哋係嗰班人嘅代議士,而唔係全世界嘅代議士。
多謝你個日有份企到出黎
多謝你
睇到好灰

班柒頭有票就滿足㗎啦
覺得自己已經有左民主
唔會理班侯選人質素有幾垃圾
當我18歲就已經明依個道理
香港人就係咁急功近利
你想企出黎聽日就有民主
其實有樓有錢你都唔要民主啦講真
冇人留你 走啦
認真

有得有得安居樂業, 日日有囡UN點解要民主???

民主係你班LIN登仔先睇到咁重,係出面既社會大把人唔CARE
最緊要有得住, 有旅行去, 有女UN

好同意 有啖安樂茶飯 經濟好 冇乜問題基本上大家都各自生活
係有班人極力爭取呢啲民主
屌 一日有中共 一日都唔會有真普選架啦憨鳩
其實香港人有邊一個真係真心會留意政治 會自己思考?冇架屌 個撚個呢排興咩咪撐邊個囉 見人地公關技倆做得好 蘋果又幫薯片打晒飛機 就個個走去支持薯片 其實而家個香港發生緊咩事都唔知
佢地要既民主係天跌落黎
再唔係就有人免費幫佢地爭取返黎
要付出架? 要犧牲小我架? 佢地唔制架
有無民主? 有就好, 無就無辦法
到投票果陣, 一係失哂憶, 一係就識話人界票
乜無人諗過選舉制度本身都好大問題
從來捍衛一樣價值觀, 係需要有力量, 否則一切都係空想
當你對於捍衛自由,民主,法治既底牌係=消極不反抗
咁樣個結果咪只會係全部倒退囉

傻啦,天跌落嚟佢地都唔想要呀
睇下立法會選舉就知啦
有人幫佢地爭取跟住坐監,港豬係會拍爛手掌大嗌抵死架
支持831 支持23條
港豬
薯片
認真

民主係你班LIN登仔先睇到咁重,係出面既社會大把人唔CARE

好同意 有啖安樂茶飯 經濟好 冇乜問題基本上大家都各自生活
係有班人極力爭取呢啲民主
屌 一日有中共 一日都唔會有真普選架啦憨鳩

其實生活好根本唔需要民主
如果做到好似唐太宗貞觀之治國泰民安
民主,who fucking care?
你話晒事又點
可惜中共做到咩 比到我地啲咩
對香港死心 對未來死心
淨係講樓價 移民去外國分分鐘仲平過喺香港買樓
想問去邊個外國? 交流下。

BTW香港人從來都係利字當頭, 始終如一。 你認真左了
支持831 支持23條
港豬

挑 比你佔多幾千百次中 咪又係會通過
中共係到 仲未死架佢地
根本無可能阻止到
屌其實我有層樓 有份工 經濟收入足夠生活
廿三條個啲關我撚事咩
佢唔用廿三條都可以用其他罪格硬捉你坐監架啦
現實啲啦 根本都無可能推翻中共
移民最好
認真

如果係有得安居樂業好似新加坡咁冇民主我唔介意,但你睇下出面個樓市先,係正常人負擔得到咩?再者就算比你上到車間屋係咪真係咁大先?

係班窮後生無樓je

大把auntie uncle 一人渣幾層
佢d仔仔女女一人分到2層

你要咁離地咁我都冇野好講

唔係離地.. 我想講大部分人都係咁有錢
所以先得咁少後生仔出黎抗爭

其實... 諗清楚啦.. 有錢有樓的人真係太多 , 佢地唔會出黎同你衝

可能係啦,或者你都講得岩既,無論點我都唔會再出黎幫班港豬抗爭

第一日啦

我個心心底都係黃色
但我因為做生意慢慢都要同建制D人來往
而家直情經常要UM住自己良心幫佢地做野,雖然唔好受
但起碼搵到錢,夠養屋企人, 夠買車買樓

細路, 呢D就叫生活喇

記唔記得《變節》套戲最後果段講咩?

Laughing 問點解一定要得兩個選擇?點解一定要安排好哂A餐B餐再由我選?
梁sir 答番佢 其實無人迫過你只可以食A/B餐,警察只係比兩個建議你,最終做選擇既都係自己
!!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞